≫ 

Katai će izgubiti dosta novca zbog skandala supruge i otkaza u Galaksiju

Srpski fudbaler je tek stigao u klub sa dobrim ugovorom koji je sada poništen

  • 18
Aleksandar Katai, Tea Katai Foto: Instagram.com/aleksandarkatai/

Aleksandar Katai ostao je bez ugovora u LA Galaksiju posle ispada svoje supruge na društvenim mrežama. Zbog gubitka ugovora ostao je bez velike količine novca, mada je dobio određenu kompenzaciju za raskid ugovora.

Katai je u Galaksiju imao ugovor vredan 650.000 dolara neto zarade godišnje, a u klub je stigao decembra prošle godine iz Čikago Fajera. Imao je govor na 2+1 sezonu, što znači da ako bi ostao bar tri godine inkasirao bi skoro dva miliona dolara bez bonusa.

S obzirom da je Galaksi u vrhu lige koja je tek počela, pa prekinuta zbog korone, verovatno bi tu bilo i bonusa za pobede i osvojene trofeje. Osim toga, u Los Anđelesuje prilika da se zaradi od reklamiranja sponzora ubedljivo najveća na svetu, tako da bi i kao sportista moga da reklamira neki brend i da za to inkasira dobru cifru.

Sve u svemu, vrlo neugodna situacija za njega i njegovu porodicu zbog jednog nepromišljenog poteza.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Podsetimo, povod za ovakav epilog i otkaz Kataiju u LA Galaskiju su rasistički komentari i skandal koji je napravila njegova supruga Tea, u jeku protesta širom Amerike zbog ubistva Džordža Flojda.

Ona je putem Instagrama između ostalog nazivala borce za prava tamnoputih Amerikanaca - go**ima.

"Pobij go**a bre", "Stoka odvratna pali crkve" ili "Black Nikes matter (važne su crne Najki patike)" napisala na Instagramu i tako pokrenula lavinu negativnih komentara.

Kako na svoj, tako i na račun Aleksandra Kataija. On se u međuvremenu oglasio saopštenjem u kom se izvinjava zbog neprihvatljivih stavova svoje supruge.

- Objave moje supruge, Tee Katai, na njenim društvenim mrežama, neprihvatljivi su. Ne delim te poglede na svet i ne toleriše se to u mojoj porodici. Rasizam, delimično protiv tamnopute zajednice, nije samo preovladavajuća u Evropi i SAD, već širom sveta. Oštro osuđujem nadmoć, rasizam i nasilje protiv druge boje kože, životi tamnoputih su bitni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vojke

    5. jun 2020 | 21:20

    Fudbaler ozenio sponzorusu pamet nula

  • ns

    5. jun 2020 | 21:20

    Jezik brzi od pameti....

  • spartanac80

    6. jun 2020 | 09:19

    pa to ti je kad zene plasticne i neobrazovane zene koje glume ludilo a u stvari su niko i nista! supruge fudbalera jest jim i zvanje!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA