≫ 

EKSKLUZIVNO! Partizan našao štopera, dete Barselone stiže u Humsku

Radi se o igraču koji od prošlog leta želja trenera Sava Miloševića i koji će pojačati konkurenciju u poslednjoj liniji tima

  • 48
Maki Banjak, Macky Bagnack Foto: Gints Ivuskans / Alamy / Alamy / Profimedia

Defanzivac Olimpije Maki Banjak (24) na korak je od Partizana, saznaje Telegraf!

Posle pregovora koji su, sa kraćim prekidima, trajali praktično od prošlog leta, slovenački klub je pristao na uslove koje su ponudili crno-beli, pa će transfer biti zaključen kroz nekoliko dana. Banjak među crno-bele stiže kao alternativa za Strahinju Pavlovića, koji će od 1. jula zadužiti dres Monaka.

Slovenački klub je isprva tražio dva miliona evra za defanzivca, da bi vremenom cena opadala, pa će klub iz Humske koji je početkom prošle sedmice poslao zvaničnu ponudu za Banjaka, na ime obeštećenja, uplatiti Olimpiji 500.000 evra, plus procente od dalje prodaje.

Partizan je želeo Banjaka i minule zime i pregovori su bili zaista ozbiljni, jer je u Beograd dolazio, tada član Nadzornog odbora ljubljanskog kluba, a od pre nekoliko dana sportski direktor – Mladen Rudonja, ali dve strane ipak nisu naše zajednički jezik.

Ipak, kako je pandemija korona virusa značajno uticala na finansijsku situaciju u Olimpiji, pomenuti klub je odlučio da “spusti gard” i praktično prihvati ponudu Partizana, što zbog velikog pritiska crno-belih, što zbog velike želje samog Banjaka da dođe u Partizan.

Upravo želja igrača, inicirana sjajnom komunikacijom sa trenerom Savom Miloševićem tokom mnulih meseci, značajno je uticala i na Olimpiju da popusti u zahtevima.

A da je posao došao do zaključenja svedoči i činjenica da je u Beograd sinoć stigao i menadžer defanzivca Romeo Filipović, koji takođe ostvario saradnju punu poverenja sa čelnicima crno-belih, te je ostalo još da utanači detalje četvorogodišnjeg ugovora.

PONIKAO U BARSINOJ "LA MASIJI"

Banjak je mlad igrač, ali prilično iskusan, selektiran u akademiji legende Kameruna – Samjuela Etoa, fudbalski opismenjen u Barseloninoj La Masiji, "kaljen" u francuskom Nantu, španskoj Saragosi i austrijskoj Admiri iz koje je i stigao u Olimpiju leta 2018. godine.

U Ljubljani je standardan na svojoj poziciji, ali će, uz nekolicinu tamošnjih igrača, biti žrtva smanjenja budžeta vlasnika Milana Mandarića, pa ni važeći ugovor do juna 2021. godine ne prestavlja veliku prepreku za klub iz Humske.

Milošević ga je primetio u letnjem kontrolnom meču u “Stožicama” i već tada poželeo da ga angažuje smatrajući da je pravo rešenje za Partizan.

Radi se o veoma snažnom i brzom igraču za centralnog defanzivca, koji dobro “čita” situacije na terenu i lako pasom unosi loptu u igru. Bolje se služi desnom nogom i može, po potrebi, da odgovori i na poziciji desnog beka...

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Šuki

    6. jun 2020 | 09:24

    On nije zdrav gde dolazi

  • Zvele

    6. jun 2020 | 11:25

    Evo unapred predajemo titulu za sledeću sezonu , prepali smo se od ovoliko zvučnog imena koje dolazi kod vas ma idi bree......

  • Ja

    6. jun 2020 | 10:19

    Terzo reaguj! A da, ne mozes....morao si kredit za plate da uzmes + da im smanji plate... MA MOZES, DOVODI ZA 10miliona

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA