Nikolić protiv svog Partizana: Neće biti revanšizma, želim da pokažem da zaslužujem crno-beli dres

Osećaj je pomalo čudan, pomešane su mi emocije iskreno, ali svi smo profesionalci, na terenu neće biti emocija, kaže napadač crno-belih na pozajmici u Subotici

  • 2
nemanja nikolić Foto: MN Press

Pošto su u sredu uspeli da se plasiraju u polufinale Kupa Srbije, eliminišući u teškom meču Radnik u Surdulici (2:1), fudbalere Partizana danas čeka novi izazov, ovoga puta na severu Srbije. Crno-beli danas gostuju Spartaku u Subotici (16.30, Arenasport), čiji napad sa uspehom predvodi upravo fudbaler tima iz Humske, na pozajmici među "golubovima" - Nemanja Nikolić.

Za manje od mesec dana, tačnije 1. jula Nikolić će biti u obavezi da se javi u Partizan, pošto mu ističe dogovor sa Subotičanima, ali je motivisan da meč odradi profesionalno i na taj način se možda dokaže i Savu Miloševiću.

Napadač, koji je u preoteklom periodu branio boje Vojvodine, potom u Spartaka i za to vreme, za 711 minuta provedenih na terenu, postigao šest golova i upisao dve asistencije, kaže za Telegraf da se oseća neuobičajeno, jer će biti na suprotnoj strani terena u odnosu na svoje prijatelje i saigrače.

- Osećaj je pomalo čudan, pomešane su mi emocije iskreno. Igrao sam ranije za Spartak, tu sam se i preporučio Partizanu, a sada sam opet u istoj situaciji kao pre dve godine, s tim što sam bio i deo crno-belih, kluba čije boje sam uvek želeo da nosim i kome moram da se stavim na raspolaganje za mesec dana. Biće u svakom slučaju zanimljivo na terenu, jer je situacija neobična, ali dobro - to je fudbal - kaže Nemanja Nikolić.

Motiva mu, kaže, neće nedostajati, jer smatra da nije dobio priliku kakvu zaslužuje u Humskoj.

- Sigurno da ću imati motiv za dokazivanjem. Ne bih ulazio u to da li su u Partizanu pogrešili u mom slučaju ili nisu. U trenucima kada odlazite iz kluba na takav način, ljuti ste, pre svega, na sebe, ali i na sve oko sebe. A onda kada prođe neki vremenski period uvidite i shvatite da ste možda i vi uticali na neke odluke. Govorim u svoje lično ime, konkretno. Zato ne postoji nikakav revanšizam, već isključivo sportski motiv da pokažem da ljudi iz kluba mogu računati na mene.

nemanja nikolić Nemanja Nikolić u dresu Partizana na utakmici sa Napretkom Foto: MN Press

Upitan u kojoj meri će mu poznavanje sa defanzivcima Partizana olakšati ili otežati posao danas na meču, Nikolić kaže:

- Da, poznajem dobro Bojana Ostojića i Strahinju Pavlovića. Biće zanimljivo igrati protiv njih, a da to nije trening ovog puta. Tako da, koliko god meni olakšava ili otežava situaciju, sigurno je tako i njima isto. Ipak, profesionalci smo i na terenu neće biti popuštanja, a kada se meč završi, nastavljamo sa druženjem, prijateljstvom.

Nikoliću 1. jula ističe ugovor sa Spartakom, u obavezi je da se vrati u Humsku, pa se nameće logično pitanje da li smatra da za njega ima mesta u ekipi koju predvodi Savo Milošević.

- Lagao bih ako bih rekao da ne mislim da ima mesta. Mislim da bih se u ovoj ekipi mnogo lakše i efikasnije snašao zbog stila fudbala koji igram, ali to je ipak na struci. Moja obaveza je da se 1. jula po ugovoru vratim u klub, a da li ce šef Milošević i njegovi pomoćnici misliti da za mene ima mesta ili ne - to već nije na meni.

Napominje da još uvek nije razgovarao na tu temu sa čelnicima crno-belih.

- Nisam se još uvek čuo sa ljudima iz kluba. Verujem da bih se čuo do sada da se nije dogodio prekid prvenstva, usled korona virusa, jer sezona već bila završena. Ali o tom – potom, ima još mesec dana ispred nas, to će se svakako desiti u nekom momentu.

SKUPI SUKOB SA RIKARDOM

Kada sve sumira, a da može da vrati vreme, Nikolić bi, kaže, neke stvari uradio drugačije, postupao drugačije u vremenu koje je proveo u Partizanu. Ostao je ipak dosledan onome što je tada u svlačionici javno rekao o Rikardu Gomešu, iako smatra da je trebalo mirno o tome da razgovara sa Savom Miloševićem.

- Neke postupke bih sigurno promenio. Neke stvari bih sada, iz ove perspektive, drugačije odradio. Ipak, što se tice izrečenog mislim da ne bih ništa menjao. Stojim iza reči koje sam izgovorio, samo je trebalo da o tome popričam sa trenerom Miloševićem nasamo, posle meča ili sutradan, jer me je tištilo. Moja konkretno zamerka je bila uperena ka saigraču, koji je više gledao sebe i svoju statistiku, nego ostatak tima, zbog čega smo nekada svi ispaštali. Opet to su trenuci kada je glava "vruća”, a pride smo tada bili četvrti na tabeli, nervoza je bila velika. Kada sam kasnije razmišljao o svemu, shvatio sam da je trebalo da sačekam i kažem treneru Miloševiću sve to nasamo, jer bi se verovatno sve rešilo. Ovako, otišlo je u drugom smeru i neke stvari je teško popraviti – zaključuje Nemanja Nikolić.

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bravo

    6. jun 2020 | 13:12

    Jako zahvalan igrač i uvek u službi tima... prošle godine je bio najbolji asistent Partizana sa 10 uspesnih dodavanja. Igrao maltene polušpica zbog sebičnjaka Rikarda ispaštao. U trenutnom sastavu Partizana bio bi najbolji igrač lige... sve na kliker radi doktor fudbala za ovu nasu ping pong ligu

  • Rola 54

    6. jun 2020 | 18:53

    Hvaka lepo Nikolić pokazao da Partizan nebi trebao više da računa na njega. Ako hteo da se pokaže što se ne pokaza protiv nekog drugog daleko mu lepa kuća pravim partizanovcima on više nije potreban.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA