≫ 

Jirka "teroriše" rivale u Poljskoj: Slovak dvostruki strelac, Zvezda će sad mnogo lakše da ga proda

Nameće se brzonogi vezni igrač

  • 8
erik jirka

Foto: youtube/Ekstraklasa

Slovački fudbaler Erik Jirha bio je dvostruki strelaz za Gornjik u remiju sa Lehijom Gdanjsk 2:2 u 28. kolu poljskog šampionata.

Jirka, koji u poljskom klubu igra na pozajmici iz Zvezde, bio je precizan u 19. i 66. minutu, da bi na drugoj strani, za bod gostiju, odgovorio rezervista Lukaš Zvolinski sa dva gola u 79. i 87. minutu.

Sjajno igra Slovak od dolaska u poljski tim, ovo su mu bili treći i četvrti gol u osam utakmica, uz demonstraciju raznorvsnosti u napadu i dobar osećaj za gol.

Najpre je bio na pravom mestu u pravo vreme, sačekao odbitak od defanzivne intervencije rivala i spremno sačekao loptu koju je sproveo u mrežu, da bi u drugom poluvremenu izveo majstoriju. Na efektan način je završio kontru Gornjika, preciznim udarcem u dalji ugao sa ivice kaznenog prostora...

Ipak, ni to nije bilo dovoljno za trijumf Gornjika koji je tako propustio lepu priliku da veže treću uzastopnu pobedu.

Dobre i efikasne igre Jirke ne bi trebalo da prolaze nezapaženo u Zvezdi, iako srpski prvak ne računa na nekadašnjeg igrača Trnave. Na potezu su sada Poljaci, očito da ih je Jirka ubedio da je dovoljno dobar za klub, pa je za očekivati da beogradski crveno-beli uskoro naplate transfer igrača vredan 700.000 evra (deo te sume, tačnije 20% ide na račun Trnave).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rasomon

    6. jun 2020 | 14:09

    Jirka je mlad, brz, zahvalan igrac, trkac, kondiciono izuzetno spreman, moze da igra u oba pravca, uz to je i veoma pozitivna licnost i katastrofalna je greska sto nije prvotimac u Zvezdi, koja bi od njega imala velike koristi!

  • Dex

    6. jun 2020 | 13:20

    Sto bi ga prodavali? Dečka treba vratiti u Zvezdu i pustiti ga da igra...

  • delija

    6. jun 2020 | 13:44

    ostaviti ga po svaku cenu i forsirati uz Bena, a Jevtovica, Melega i Simica prodati jer nisu do sad nista pokazali

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA