≫ 

Partizanu šamar pred derbi u kupu, Nikolić i Denković uništili crno-bele u prelazu iz 2-1

Spartak slavio posle preokreta protiv Partizana sa 3:2 (1:2)

Lošiju uvertiru pred veliti derbi sa Crvenom zvezdom, u polufinalu Kupa Srbije, fudbaleri Partizana nisu mogli da prirede ni stručnom štabu, niti navijačima, pošto su u Subotici posle slabe igre tokom većeg dela meča poraženi od Spartaka sa 3:2 posle preokreta.

Golove za domaćina su postigli Nemanja Nikolić (dva), inače najbolji pojedinac meča, i Stefan Denković, dok je Filip Stevanović bio dvostruki strelac za crno-bele.

Milošević odmarao standardne prvotimce

 

Bez nekolicine standardnih prvotimaca, koje je trener Savo Milošević očito odmarao zbog polufinalnog meča Kupa Srbije sa Crvenom zvezdom, sa podmlađenim veznim redom i “ranama” teškog gostovanja u Surdulici, Partizan je na severu Srbije odigrao sasvim dobro prvo poluvreme, ali ni Spartak nije bio spuštenog garda.

Možda crno-beli nisu bili u najbržem “modu”, možda je, izostankom Bibrasa Natha, ponekad nedostajalo pravo rešenje na polovini protivnika, ali Miloševića svakako može da raduje činjenica da je njegov tim ofanzivno iskoristio sve što mu se pružilo u prvih 45 minuta.

Očigledna razlika u kvalitetu dva tima, uz inspirisanog Filipa Stevanovića i dosta agilnijeg i ozbiljnijeg Umara Sadika, kome je Miloševićava “lekcija” posle Radnika očito promenila stavove, Partizanu nije bilo previše teško da izađe na kraj sa domaćinom, iako je, rekosmo već, bilo i individualnih propusta i oscilacija u igri generalno.

Sem početnih desetak minuta, u kojima su timovi oprezno odmeravali snage, Partizan je u prvom periodu bio bolji tim na terenu, lako kontrolisao Subotičane na 60-tak metara od svog gola, ali i loptu, koja je sasvim solidno cirkulisala u zbijenoj formaciji Spartaka.

Nekoliko dobrih napada Miloševićev je “pokvario” u poslednjoj trećini terena, tražeći “pukotinu” u odbrani domaćina, ali ono što nije prošlo kroz akcije i pas, “probio” je Filip Stevanović iz prekida. Igrao 12. minut, mladi fudbaler je sjajno izveo slobodan udarac sa 25 metara i doveo Partizan u vođstvo - 0:1.

Partizanov igrač na pozajmici se nametnuo crno-belima

 

Činolo se tada da će ostatak meča biti lak za crno-bele, ali igrači Spartaka nisu tako mislili. Na isteku pola časa igre, domaćin je iskoristio grešku igrača Partizana, u pokušaju da organizuju napad, lopta je stigla do Nemanje Nikolića, čiji udarac sa 16 metara iskosa je zakačio blok Bojana Ostojića. Golman Stojković je ostao na “krivoj nozi”, a lopta je završila u bližem uglu – 1:1.

U tim momentima ritam meča je malo opao, a manjak fudbalskog “sadržaja” sju donekle obogatili Umar Sadik, koji se našao u solidnoj prilici u 34. minutu, kao i Nemanja Nikolić, čiji lukav pokušaj pored bloka je odbranio Stojković.

U samoj završnici prvog dela, Stevanović i Sadik su pronašli rešenje za odbranu Spartaka. Strelac prvog gola na meču je probio po bloku, odigrao dupli pas sa Sadikom, a potom rutinski pogodio mrežu sa nekoliko metara -1:2.

Nije to ipak obeshrabrilo igrače Spartaka, koji su u nastavak utakmice ušli daleko spremnije i motivisanije od Partizana i takav odnos ubrzo i naplatili na terenu. U 52. minutu najbokji pojedinac meča Nemanja Nikolić, inače igrač crno-belih na pozajmici u Subotici, pripremio je zicer Šormazu, koji je slabo šutirao. Nekoliko minuta kasnije veliku priliku je imao i Denković, no, tada se istakao Vladimir Stojković.

Ipak, upornost domaćina se isplatila, posle kornera koji je domaćin izborio, glavom je šutirao Nikolić, čiji udarac je na gol-liniji odbranio Asano, ali je napadač Spartaka iskoristio smušenu reakciju odbrane Partizana i klizećim startom zakucao loptu u mrežu – 2:2.

Mogao je Miloševićev tim ekspresno da vrati prednost, ali Sejduba Suma, kome je ovo bio prvi meč posle pandemije korona virusa, u dve situacije nije uspeo da pogodi mrežu. Kazna je, na drugoj strani, usledila ekspresno, već u sledećem napadu Spartaka.

Stefan Denković je prihvatio loptu u kaznenom prostoru i bez problema izašao na kraj sa trojicom defanzivaca Partizana, koji su ga posmatrali kao omađijani, a Stojković ništa nije mogao da učini – 3:2.

Pokušao je Partizan u završnici da dođe makar do boda, imao i jedan pokušaj preko Lazara Pavlovića, u samoj završnici, ali posle nekoliko izmena, nije bilo ni snage, ni znanja, niti energije da se izbori remi. Ne bi bilo ni zasluženo, jer je Spartak više želeo i više pružio na terenu.

(Z. Ivković)

Superliga, 28. kolo

Petak

Proleter - TSC 1:3 (0:1)

Voždovac - Napredak 1:0 (0:0)

Subota

Javor - Vojvodina 1:3 (0:0)

Spartak - Partizan 3:2 (1:2)

Crvena zvezda - Radnik 19.00

Čukarički - Inđija 21.00

Nedelja

Mladost Lučani - Mačva 15.00

Radnički Niš - Rad 17.00

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baba smilja iz darosave

    6. jun 2020 | 18:50

    tako to ide kad parni valjak padne na to da ga fica gura

  • Ijgfgjh

    6. jun 2020 | 16:14

    Ajmo Spartak ajmoo ale ooo na svoje mesto glodare da stavimoo ooo oooo 🔴⚪🔵⚪

  • Zvezdan

    6. jun 2020 | 18:51

    Lipi moji🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA