≫ 

Zvezda pokerom najavila derbi u Humskoj i dobila igrača za godine koje dolaze

Crveno-beli pobedili Radnik iz Surdulice sa 4:1 uz sjajan debi 17-godišnjeg Andrije Radulovića

  • 66

Crvena zvezda je ostvarila cilj i upisala novu prvenstvenu pobedu protiv Radnika iz Surdulice (4:1), Dejan Stanković je odmorio najvažnije prvotimce za kup okršaj sa Partizanom u sredu, ali najveći dobitak večeri je Andrija Radulović.

Talentovani, 17-godišnji Kotoranin debitovao je za crveno-bele i za 45 minuta u drugom poluvremenu uradio više nego pojedinci u tom slavnom dresu za čitavu sezonu.

Imao je i sreće da odmah golom začini verovatno najsrećniji dan u životu (s bele tačke u 85. minutu), ali ako se po debiju karijera prepoznaje, pred Radulovićem je lepa budućnost. Elegantan pokret, odličan trk i jaka leva noga mogli bi da postanu novi magnet za Zvezdinu publiku koja se u solidnom broju (blizu 15.000) okupila večeras na najvećem srpskom stadionu posle 97 dana pauze.

Zvezda je imala probleme sa gostima u prvih pola sata, Milan Makarić je u 24. minutu majstorski pobegao odbrani domaćina i doneo prednost gostima, a pitanje je u kom bi smeru meč išao da je gostima u 19. minutu dosuđena i najstroža kazna posle neopreznog starta Gajića na Makedoncu Danoskom.

Ipak, Zvezda je došla nekako do daha, a u razmaku od osam minuta preokrenula je rezultat. Bile su to preslikane akcije u kojima je Gavrić izveo kornere sa leve strane, a prvo Pankov u 30. zatim i Srđan Babić leđima u 38. minutu preokrenuli rezultat i odveli crveno-blele s prednošću na odmor.

Drugo poluvreme donelo je najzanimljiviju izmenu i ulazak već spomenutog Radulovića koji se posle 60 sekundi predstavio Zvezdinoj publici ubojitom levicom. Opasan udarac sa 20 i kusur metara prohujao je tik pored stative tek da najavi dobru partiju 17-godišnjeg momka.

Prodirao je, centrirao, ulazio u prilike, a ostaje žal i što mu Gavrić nije dozvolio da izvede slobodan udarac sa 17 metara u 71. minutu.

Ipak, stigao je Radulović do gola u 85. sa bele tačke, posle neopreznog prekršaja nad Veljkom Simićem, a toliko ga je precizno izveo kao da igra fudbal na profesionalnom nivou nekoliko godina.

Tačku na trijumf crveno-belih stavio je Veljko Simić u 90. minutu posle još jedne greške odbrane Radnika koja se nije proslavila u finišu utakmice i olako dozvolila rivalu dva gola.

Zvezda je novom, 24. pobedom u sezoni uvećala prednost na tabeli u odnosu na Partizan na 14 bodova i u dobrom raspoloženju putuje na okršaj polufinala kupa u Humskoj. Međutim, ova pobeda nad Radnikom malo će joj značiti ukoliko ne popravi utisak u večitim derbijima ove sezone i toga je valjda i svestan stručni štab Dejana Stankovića.

CRVENA ZVEZDA - RADNIK 4:1

(Pankov 30, Babić 38, Radulović 85. penal, Simić 90 - Makarić 24)

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gajić, Pankov, Babić, Konatar (od 46. Degenek) - Garsija (od 46. Radulović), Jovičić, Nikolić (od 46. Vulić), Gavrić (od 74. Simić) - Boaći (od 60. Pavkov), Tomane.

RADNIK: I. Kostić, Stevanović, Stanković, Kričak - Dimitrić (od 66. Kojić), Pejčić, Stojanović, Mitošević, Danoski (od 72. Mićić) - Makarić, Stamenković (od 72. Georgiev)

(M. Zdravković)

Superliga, 28. kolo

Petak

Proleter - TSC 1:3 (0:1)

Voždovac - Napredak 1:0 (0:0)

Subota

Javor - Vojvodina 1:3 (0:0)

Spartak - Partizan 3:2 (1:2)

Crvena zvezda - Radnik 4:1 (2:1)

Čukarički - Inđija 21.00

Nedelja

Mladost Lučani - Mačva 15.00

Radnički Niš - Rad 17.00

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Blok 2

    6. jun 2020 | 21:14

    Sada gazi crveno plavue boraniju iz Zagreba I vrati glodare 🐀 🇭🇷🇦🇱🏁 kuci

  • alal vera alal vera

    6. jun 2020 | 21:28

    neka svake godine partizan pobedi kup a zvezda da podigne sampionski pehar

  • Vratiće se rode

    6. jun 2020 | 23:38

    Auuuu, da li može i jedno prvenstvo da prođe a da partizanka ne zaostaje od 14 do 30 i više bodova... Pa posle neko ih mrzi i radi protiv njih...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA