Borjan mi je dao loptu za penal, magla mi je bila pred očima: Zvezdin biser o debitantskom golu

Posle Zvezdine utakmice sa Radnikom, u tefteru svih novinara bilo je samo jedno ime i prezime

  • 18
Andrija Radulović

Foto: Printscreen/Arena Sport

Mladi Zvezdin krilni napadač Andrija Radulović pokazao je za jedno poluvreme da će crveno-beli moći i morati da računaju na njega u dolazećem periodu.

Ušao je kao zamena u drugom poluvremenu za Matea Garsiju na meču protiv Radnika iz Surdulice u meču 28. kola Superlige i da sve bude još bolje, debi je začinio golom u 85. minutu sa bele tačke.

- Teško da se može opisati kako se trenutno osećam. Jedno veliko iskustvo za mene. Srećan sam što sam uopšte i trenirao sa prvim timom. Ovo je moj najlepši dan u životu. Dobio sam šansu da debitujem i mislim da sam ovu priliku iskoristio na pravi način. Nisam mogao lepši debi da zamislim, prva utakmica i odmah gol na Marakani - rekao je Radulović za klupski sajt.

Sedamnaestogodišnjak je sa prvim timom odradio nekoliko treninga posle čega je trener Dejan Stanković rešio da ga "baci u vatru". Radulović to gleda kao privilegiju u klubu koji voli, a pored čoveka kog gleda kao legendu.

Radulović, koji je u prvom timu poneo na leđima nekadašnji broj Nemanje Radonjića (49), proslavio je debitantski gol sa saigračem iz omladinaca, golmanom Andrijom Katićem.

- Još u svlačionici smo se dogovorili da, ako dam gol, proslavimo to zajedno. Naravno, moja želja je bila da odem na sever. To je san svakog igrača koji trenira u Zvezdi. Katić me čekao iza gola, tako da smo zajedno proslavili moj pogodak. Kada sam postigao gol bio sam zbunjen, magla mi se stvorila pred očima, bio sam pun adrenalina i sreće - opisuje Radulović.

Video: Andrija Radulović pogodio na debiju za Zvezdu

A kao što ga je trener gurnuo u postavu u drugom poluvremenu, tako je kapiten Milan Borjan odlučio da baš on šutira jedanaesterac. Zvezda je u tom trenutku imala 2:1 i Radulović je imao priliku da sve reši.

- Nisam očekivao, ali kapiten je uzeo loptu i rekao da ja šutiram i zahvalan sam mu na tome. Svi su bili srećni zbog toga, bodrili su me pre penala, tako da smo još jednom pokazali da smo svi zajedno jedna velika porodica - tvrdi Radulović.

Andrija je pažnju na sebe skrenuo igrama u mlađim kategorijama Zvezde i Ligi šampiona za mlađe, pa ne skriva da je očekivao poziv prvog tima. Zvezda je pogotkom Veljka Simića u meču protiv Radnika overila pobedu 4:1, u rezultatski nebitnom meču jer je još ranije obezbedila titulu.

Video: Najbolji trenuci utakmice Crvena zvezda - Radnik Surdulica

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rasomon

    7. jun 2020 | 10:21

    Bravo Andrija. Pun samopouzdanja, zeljan igre, spreman da sutira cim mu se ukaze prilika, hitar, tehnicar i dobro izveden penal. Ne volim kada se penal plasira jer golman ako ode na tu stranu ima velike sanse da odbrani sut. Tu su jos Gavric, Nikolic, Petrovic, Katic, uz povratak Jirke( Deki vrati ga) odlican zalog za buducnost Zvezde!

  • 123

    7. jun 2020 | 09:28

    Sve cestitke,sjajna karijere je pred tobom druze

  • Drvar

    7. jun 2020 | 09:24

    Tako je kapitenu... Drvar..Knin..i cela R.Srpska je uz Tebe..Degeneka Rodića

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA