≫ 

Od kultnog stadiona ostale samo ruševine: Fotografija koja će rastužiti sve navijače Atletika

Pogledajte šta je ostalo od drevnog madridskog stadiona

  • 0
Visente Kalderon Foto: Twitter/@fgoitia10

Drevni madridski stadion "Visente Kalderon" definitivno je otišao u istoriju.

Bilo je to mesto gde je nastao novi fudbalski pravac ("čolizmo"), kao i poligon na kome su Srbi (Radomir Antić i Milinko Pantić) pisali najlepše stranice Jorgandžija u drugoj polovini 90-ih. Sećanja navijača Atletiko Madrida izbledela su prelaskom na novi, skupoceni stadion Vanda Metroplitano, koji za dve godine još uvek nije video trofej ovenčan crveno-belim bojama.

Atletiko je dobio novi dom, ali su navijači i dalje vezani za zdanje koje je postojalo 53 godine. Mesecima su se iseljavali lokali, kafići i radnje s ovog mesta, a četvrt Arganzuela u kojoj se nalazio stadion pusta je otkako tamo više ne igra čuveni klub. Posle više od pola veka i taj kraj je nestao.

Zato je danas jedna fotografija starog stadiona "Visente Kalderon" izazvala uspomene i tugu kod navijača Madriđana.

Stadion "Visente Kalderon" je otvoren 2. septembra 1966. godine, a ime je dobio po predsedniku kluba. Renoviran je 1972. i 1982, a zatvoren 2017. godine. Projektovali su ga arhitekte Havijer Baroso, Migel Anhel i Garsija Lomas, a zanimljivo, na njemu je reprezentacija Španije od 1972. do 2014. odigrala 11 utakmica i nijednom nije izgubila, uz osam pobeda i tri remija.

Atletiko je na "Kalderonu" osvojio šest titula prvaka Španije od ukupno 10, koliko ih ima u vitrinama. Na istom mestu uzeo je i sedam trofeja Kupa kralja, tri  Lige Evrope i isto toliko evropskih Superkupova, uz dva Superkupa Španije i Interkontinentalni kup.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA