≫ 

Ništa od novog čuda Sarbrikena, Leverkuzen u finalu "Pokala": Het-trik Demirbaja u asistencijama

Gosti sa 3:0 završili posao, čekaju ishid drugog polufinala koji u sredu igraju Bajern i Ajntraht

  • 0
fudbaleri bajera Foto: Tanjug/Ap

Bajer iz Leverkuzena opravdao je ulogu favorita protiv Sarbrikena na "Herman Nojberger" stadionu, savladao domaći sastav 3:0 i plasirao se u finale nemačkog kupa, gde ga čeka bolji iz duela Bajern - Ajntraht.

Strelci za goste bili su  Dijabi u 11, Alario u 19. i Belarabi u 58. minutu, ali je etiketu igrača utakmice sebi prilepio Kerem Demirbaj.

Bivši mladi turski reprezentativac, koji je odabrao da igra za seniorski nacionalni tim Nemačke, ključnim asistencijama kod sva tri gola najviše je doprineo da gostovanje u Sarbikenu po Bajer protekne mirno i bez trzavica.

Već u 11. minutu savršeno je uposlio Dijabija, a ovaj iz jednog poteza matirao golmana četvrtoligaša za 0:1, da bi Demirbaj nedugo kasnije inicirao akciju posle koje je na semaforu stajao rezultat 0:2.

U toj situaciji je ubacio loptu sa levog krila, a smušenost u odbrani i odbitak golmana iskoristio je Alario za novi mat.

Konačno, Demirbaj je sjajnu partiju garnirao još jednim produktivnim dodavanjem, ovog puta za Belarabija, koji je stavio tačku na dominantnu partiju Bundesligaša.

Na drugoj strani, Sarbriken se više nego časno oprostio od "Pokala" za ovu sezonu, sve dosad što je napravio ovaj sastav niko nije očekivao: eliminisali su Regenzbrug, Keln, Karlsrue i Fortunu.

Sanjalo se i veliko finale, ali je Bajer bio prejak, možda i zbog činjenice da je četvrta liga stopirana, pa je i tromesečna pauza i te kako uticala na uzlet Sarbrikena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA