≫ 

Fudbaleri Borca i Jagodine prekinuli štrajk: Zdravlje je narušeno, ali ćemo sve rešiti sa FIFA

Ne predaju se fudbaleri

  • 2
Štrajk glađu, FK Borac Čačak Foto: Sindikat profesionalnih fudbalera Nezavisnost

Bivši igrači FK Borac i FK Jagodina doneli su odluku da nakon tri dana prekinu štrajk glađu.

- Razlog pomenute odluke je narušeno zdravlje igrača zbog čega je jedan igrač i hospitalizovan, nakon intervencije Hitne pomoći. Takođe, prekid štrajka savetovali su nam i lekari čiji savet smo poslušali i zahvalni smo im na brizi i požrtvovanju. Veliko hvala i svim trenerima i igračima iz Srbije i sveta koji su nam poslali na stotine video poruka podrške - saopštio je Sindikat profesionalnih fudbalera Nezavisnost.

- Nažalost, ljudi iz gradske uprave grada Čačka koji su porodice igrača izigrali i doveli na rub egzistencije, nisu se udostojili da pozovu igrače na razgovor iako su im igrači bili ispod prozora. Nisu se udostojili u prolazu da kažu ni dobar dan igračima, što nema veze sa štrajkom glađu već je to stvar elementarne kulture.

Bivši igrači FK Borac i FK Jagodina posebno se zahvaljuju građanima Čačka koji su ih svakodnevno obilazili, pružali podršku i donosili vodu a bilo ih je na stotine, kao i pripadnicima policije koji su se sve vreme ponašali veoma profesionalno.

- Nadamo se da će ruka pravde stići sve ljude iz gradskih uprava grada Čačka i grada Jagodine, da će odgovarati za sva krivična dela koja su počinili kao što se nadamo da će ista kazna stići i sve one koji su učestvovali u propasti FK Sloboda iz Užica, FK Timok iz Zaječara itd. Takođe, zahvalni smo FIFPro i FIFA sa kojima ćemo rešiti status igrača u narednom periodu - navodi se.

SPFN je pozvao još jednom policiju i tužilaštvo da reaguju, a funkcionerima gradskih uprava Čačka i Jagodine poručio "da žive sa svojom sramotom, upisani u istoriju sveta kao prvi gradski funkcioneri zbog kojih su profesionalni sportisti štrajkovali glađu".

Video: Šta Partizan očekuje na prvom derbiju prosle korone?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ccc

    10. jun 2020 | 18:18

    Posle 30 dana strajk gladu se tek pocne brojit....komedija svaki drugi strajkuje u srbiji

  • SALE

    10. jun 2020 | 17:41

    Momci bre, tuzite ih Fifi, pistoji i za njih zakon, zasto sebe mucite, imate ugovore potpisane.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA