≫ 

Telegraf OCENE derbija - ZVEZDA: Zalutali Boaći, osramoćeni Degenek i Dekijev prvi trenerski kiks

Samo Milan Borjan zaslužuje čestitke u redovima crveno-belih, ostali su zreli za ozbiljnu analizu

  • 38
FK Partizan - FK Crvena zvezda Još jedan neuspeh crveno-belih u derbiju; Foto: MN Press

Milan Borjan 7 - Branio je sve što je mogao, zaista je nekoliko puta majstorski osujetio Sadika u idealnim situacijama, pa nema šta da mu se zameri. Možda je mogao bolje da interveniše kod gola Natha kada mu se lopta izmigoljila kroz ruke, ali bez obzira na taj detalj ubedljivo najbolji pojedinac u redovima crveno-belih.

Telegraf OCENE derbija - PARTIZAN: Sadik razbucao Zvezdu, Stojke kao zid i neverovatni Pavlović

Marko Gobeljić 6 - Izuzetno motivisan uspeo je da saseče crno-bele na početku u onoj ofanzivi sjajnim startom na Asanu. Bodrio je saigrače, pokušao da ih trgne posle vodećeg gola crno-belih, ali nije imao podršku.

Miloš Degenek 5 - Smešan je ispao u 58. minutu kada ga je Sadik vrhunskim fintama poslao na travu pre asistencije za gol Sadika. Taj kiks je ujedno bio i najgori potez reprezentativca Australije koji mu je pokvario veče pa je jasno da je pred Zvezdinim komandantom odbrane neprospavana noć.

Nemanja Milunović 5,5 - Namučio se pošteno sa Sadikom za 90. minuta. Nigerijac mu je zadavao ozbiljne probleme, čak i u skoku gde je povremeni reprezentativac obično neprikosnoven. I on će sigurno biti izložen kritikama Zvezdine publike posle ovog derbija, pošto ga ionako mnogi zvezdaši dugo već "drže na zubu".

Milan Rodić 6 - U defanzivi je obavio besprekoran posao, ali bez adekvatnog učinka u napadu ni Zvezda nije mogla bolje. Još jedno derbi razočaranje za potencijalnog reprezentativca Srbije koji se uklopio u sivilo tima. Nema šta, pobeđen je kao i ostatak ekipe pa mu ostaje da što pre zaboravi novi derbi neuspeh.

Njegoš Petrović (do 83. minuta) 6 - Trudio se koliko je mogao, čuvao sasvim dobro Natha od početka, ali nije uspeo da ga stigne kod pobedonosnog pogotka. Imao je i onaj jedan opasan šut sa 16 metara kada je mogao da vrati Zvezdu u igru, ali mu je Stojković maestralno odbranio. U finišu je prepustio mesto Branku Jovičiću, ali se ništa nije promenilo.

Dušan Jovančić 5,5 (do 65. minuta) - Odluka Stankovića da mu poveri pokretanje akcija u prvom poluvremenu nije uspela da iznenadi crno-bele. Zvezdin vezista već izvesno vreme nije na nivou na koji su navijači crveno-belih navikli, pa nije ni čudno što je među prvima završio učešće na ovom meču.

FK Partizan - FK Crvena zvezda večiti derbi Foto: Miroslav Todorović/Partizan.rs

El Fardu Ben 6 - I kada ne igra bogzna šta, krilni napadač crveno-belih je opasan. To se videlo i u nadoknadi prvog poluvremena kada je pogodio stativu iz slobodnog udarca, pa se može reći da nije imao sreće. Nije bio među najlošijima u gostujućem timu, ali sigurno da mu nije prijatno

Mirko Ivanić 5,5 (do 76. minuta) - Nadali su se navijači Zvezde da bi popularni Mićko mogao da potvrdi dobru prolećnu formu na najvažnijoj utakmici ovog proleća, ali opet ga je stiglo "prokletstvo" Zvezdinih plejmejkera u derbijima. Kao svojevremeno Marin i Ivanić je zatajio, neubedljivi centaršutevi, nedostatak završnog pasa za

Aleksa Vukanović 6 - Ofanzivno možda i najbolji pojedinac u crveno-belom večeras. Bio je u ofsajdu kod poništenog gola u 46. minutu, ali mu je nedostajalo malo sreće i lucidnosti pa da uspe da iznenadi crno-bele. Nedostajao mu je i adekvatan partner u napadu, jer u odsudnim trenucima nije bilo nikoga da mu da upotrebljivu loptu.

Ričmond Boaći 5 (do 65. minuta) - Još jedna loša utakmica i blagi užas za Zvezdinog napadača. Ovo više nije kriza, ovo je agonija, napadač iz Gane kao da je zalutao na fudbalski teren što se videlo posle gola crno-belih kada je u kontri i izglednoj poziciji dodao užasan pas prema Vukanoviću koji su crno-beli presekli.

FK Partizan - FK Crvena zvezda Odbrana Zvezde u akciji; Foto: Marko Jovanović

IZMENE

Željko Gavrić (od 65. minuta) 5,5 - Videla se želja na licu mladog krilnog veziste crveno-belih, ali nekoliko neuspešnih centaršuteva i premalo za neki poseban utisak na ovom meču.

Tomane (od 65. minuta) 5 - Ništa. Gde je stao Boaći tu je nastavio Portugalac. Ovo nije njegova sezona, i krajnje je vreme da se onaj ko ga je doveo na Marakanu zapita, šta je gledao?

Andrija Radulović (od 76. minuta) - Premalo na terenu da bi bio ocenjen.

Branko Jovičić (od 83. minuta) - Premalo na terenu da bi bio ocenjen.

Trener Dejan Stanković 5,5 - Dočekao je i trener Zvezde premijerni neuspeh u novoj ulozi. Njegov drug Savo Milošević ga je nadigrao posle 90 minuta velike borbe i pokazao mu da vođenje tima u derbiju nikad nije lako. Ne treba Stanković da shvati ovaj poraz kataklizmično, nikako, već da proba da izvuče pouke i spremi tim za letnje kvalifikacije. Duplu krunu neće vratiti na Marakanu ni posle 13 godina, ali valjda je naučio u velikoj karijeri da Rim nije sagrađen za jedan dan. Njegov trenerski put je tek počeo, bez obzira što se rano ugruvao.

Video: Dejan Stanković se izvinjavao navijačima posle poraza od Partizana

(M. Zdravković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stoper

    10. jun 2020 | 23:26

    za sada Zvezda nema igrace, sadik, natho, suma, toliko prave razliku da mi nemozemo da ime vodu nosimo, ovi naši su prosečni drugoligaški igrači, tj,, menadzerski,, tuzno liga sanpiona se sa ovim igračkim kadrom nesme čekati...........

  • Cale

    10. jun 2020 | 23:17

    Zvezda nema igraca na terenu koji pravi razliku...kao sto je to radio marin u svoje vreme..

  • A

    10. jun 2020 | 23:24

    Degenek cista 10 😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA