≫ 

Gledaš prazan stadion, čuješ huk s tribina: Primera se vratila posle tri meseca, Okampos tukao Betis

Uprkos zabrani okupljanja navijači Sevilje se pojavili ispred stadiona...

  • 0
Sevilja - Betis Detalj sa derbija Sevilje; Foto: Tanjug/AP

Posle ravno tri meseca oživela je i španska Primera, a u čudnoj atmosferi stadiona "Ramon Sančez Pishuan" odigran je i premijerni meč 28. kola posle korona virusa i to gradski derbi između Sevilje i Betisa.

Prepoznatljive vatre na terenu nije bilo, sve je bilo podređeno sećanju na žrtve Kovida-19 kojima su andaluzijski velikani posvetili minut ćutanja uoči početka utakmice, a Sevilja je na terenu u potpunosti nadigrala gradskog rivala i zasluženo slavila.

Do golova i trijumfa domaćini su došli u drugom poluvremenu.

Najpre je Lukas Okampos sa bele tačke u 56. minutu (posle spornog jedanaesterca) doveo Sevilju u vođstvo, da bi nakon uigrane akcije i kornera u 62. Fernando postavio konačnih 2:0 na asistenciju najboljeg pojedinca utakmice Argentinca Okamposa.

Sevilja je generalno bila bolja, a propustila je još nekoliko prilika da trijumf učini ubedljivijim.

Betis je, s druge strane, bio gotovo bezopasan, a jedino se ističe prilika Borhe Iglesijasa glavom, na dvadesetak minuta pre kraja kada nisu uspeli da zaprete golmanu Vačliku.

Iako na tribinama nije bilo publike zbog mera u suzbijanju korona virusa u Španiji, domaćini su imali podršku navijača pošto su s razglasa puštali navijanje koje se jasno čulo posebno tokom golova.

Zanimljivo je i da su uoči utakmice u blizini stadiona okupili navijači Sevilje iako je to zabranjeno merama španske vlade. Da li će klub biti kažnjen zbog toga videćemo narednih dana...

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Bakljade sa derbija iz ugla drona: Spektakularani snimci iz vazduha

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA