≫ 

Kosanova derbi analiza: Sadik ne zna ništa, Zvezdi džaba titula kad igra ovakav fudbal

Zanimljiv ugao starog trenerskog "vuka" Milorada Kosanovića.

  • 12
Savo Milošević i Milorad Kosanović

Foto: MN Press

Minuli kup derbi Partizana i Zvezde ispratio je i iskusni Milorad Kosanović, video je manje-više sve onako kako su videli svi ljubitelji fudbala u Srbiji: U Humskoj se igra kvalitetniji fudbal nego u komšiluku.

Šampion je podbacio u još jednom sudaru sa "večitim rivalom", bili su inferiorni crveno-beli što i naglašava popularni Kosan u razgovoru za Mozzartsport. Bio je bez dlake na jeziku, mada začudiće mnoge njegov osvrt na igru najboljeg aktera derbija Umara Sadika.

- Ako daš Partizanu prostor u 40 metara ispred vašeg gola - u problemu si. Umar Sadik ne zna ništa, tehnički je neobučen. Međutim, on je neprijatan, nezgodan, snažan i brz i kada mu daš taj prostor samo je pitanje kada će da probije. Da je igrao mali Filip Stevanović bilo bi još opasnije - kaže Kosanović pa se nadovezuje:

- Pa još Asano, Natho, Suma. Njima ne smeš da daš prostor da krenu da se zaleću od centra, a oni su to radili 90 minuta. Kada im to ne daš, da imaju četvoricu u trku prema tvom golu, onda Partizan ne može ništa. Nisu ni oni cvećke, imaju slabosti. Kada im zatvoriš tih poslednjih 40 metara, ta četiri igrača, onda više nema igre. Onda mali Pavlović mora da ulazi u pravu igri i onda Partizan ima muku, odbrana se raspadne.

Razočaran je Kosanović igrom Zvezde, koja, kaže, ne postoji.

- Umesto da praviš tim i igri, ti razigravaš 30 igrača. Na kraju nit tima nit igre. Džaba titula, znamo svi da sve što vredi u Srbiji je ili u Zvezdi ili Partizanu. I još kada dodaš strance, prevelika je razlika u odnosu na ostale. Ali Zvezda nije igrala fudbal, čak ni u Ligi šampiona, mada se njom pokrivala. Međutim, to nije fudbalski razvoj, to nije fudbal. Samo to niko nije smeo da kaže, jer čim kažeš napadnu te sa svih strana - zaključio je Kosanović.

Video: Fudbaleri Partizana i Grobari isprozivali Terzića i zvezdaše ispod južne tribine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    12. jun 2020 | 15:31

    Kazi lepo da su im titule namestene!!!!!

  • Mane

    12. jun 2020 | 13:34

    Sve tačno!

  • Nesa CZ

    12. jun 2020 | 13:36

    ISTINA... ovo je katastrofa, govorim za Zvezdu "institucija" me ne interesuje, oni su u nekom svom svetu... Deki ako hoće da bapravi nešto, onda prvo mora da napravi novu selekciju i da odredi kostur od 7-8 / standardnih, a da ima još desetak u razigravanju... Plafon 22 igrača...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA