≫ 

Nemaju 15 miliona za licencu: Jedan od najdražih Zvezdinih rivala hoće da proglasi bankrot

Radi se o četvorostrukom šampionu Nemačke i osnivaču Bundeslige

  • 1
Kajzerslautern Foto: Printscreen/You Tube

Nemački trećeligaš Kajzerslautern proglasiće uskoro bankrot pred lokalnim vlastima.

Izostanak publike usled pandemije korona virusa i utakmice pred praznim tribinama potpuno su finansijski iscrpele nekadašnjeg šampiona Nemačke i osnivača Bundeslige koji tavori u trećeligaškom društvu sa malim šansama da se vrati u Cvajtu u dogledno vreme.

Prema informacijama iz Nemačke, ukupan dug Kajzerslauterna je narastao ove sezone do 24 miliona evra, a klub sa stadiona "Fric Valter" nema ni 15 miliona evra koliko mu je potrebno za licencu za sledeću sezonu. Pregovori koji su se vodili sa povericima proteklih dana nisu dali nikakve rezultate.

Činjenica da Kajzerslautern nije našao novog investitora zbog krize nastale pandemoijom korona virusa naterala je čelnike ovog kluba da proglase bankort. Srećom po njih neće im biti oduzeto devet bodova što bi značilo i ispadanje u regionalnu ligu, ali će se suočiti sa besom invesitora koji neće moći da povrate svoj novac, kao i navijača koji su 2019. pozjamili klubu 3 miliona evra u obveznicama.

Kajzerslautern postoji 120 godina, a četiri puta bio je šampion Nemačke. Navijači Crvene zvezde sećaju ga se sa zadovoljstvom iz sezone 1996/97. kada su ga crveno-beli savladali na Marakani sa 4:0 i eliminsali u revanšu Kupa kupova.

Video: Nikolić umesto mreže, pogodio Tomanea u glavu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • fudbalski ne strucnjak

    14. jun 2020 | 23:20

    nekada su svi zeleli da izbegnu zvezdu a danas je obrnuto.na niske su grane pali

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA