≫ 

VAR u Srbiji ostao na čekanju: Superliga neće videti video tehnologiju pre 2022. godine?

Video tehnologija u srpskom fudbalu neće biti uvedena u narednom periodu, iako je plan za tako nešto postojao

  • 13
Superliga pehar Foto: MN Press

Pandemija korona virusa koja se prenela i na našu zemlju obustavila je što sportove na terenu, što takmičenja i strateške projekte mimo terena i u Srbiji je VAR jedan od takvih.

Nedavno je obustavljen tender za izgradnju Nacionalnog stadiona, a slično je sada i sa planom za uvođenje tehnologije koju je u Superligi trebalo da vidimo do proleća 2021. godine.

Novosti javljaju da se ta ideja "ukopala u mestu" zbog korona virusa i još nekih smetnji, zbog čega VAR-a u našem prvenstvu neće biti još najmanje dve godine.

Uz korona virus, dodatni problem je bio proširenje lige, pa je umesto 16 stadiona i dva miliona evra za projekat, ta brojka narasla.

Osim toga, još uvek se ne zna ni koja su, nezvanično dodatna četiri stadiona koje treba uzeti u obzir, pošto je FSS najavio mogućnost da se oni na osnovu novčane ponude nađu u ligi, ako to neki drugi klub ne može.

Arena sport bi povrh svega morala da proširuje svoje kapacitete, a Dragomir Lazović, prvi čovek dva najjača ranga takmičenja rekao je da bi VAR ipak trebalo da zaživi skorije.

S obzirom na to da je pitanje koliko će opstati proširena Superliga, ostaje velika nedoumica hoće li se te reči i obistiniti, posebno uzevši u obzir činjenicu da već na pragu sezone 2021/2022 liga bude nanovo skraćena na 16 ekipa.

Da podsetimo, video tehnologiju poslednjih godina u Srbiji najglasnije zagovara ekipa Partizana, a crno-beli se već neko vreme žale na regularnost prvenstva. Protiv tehnologije načelno nisu ni u Ljutice Bogdana.

Video: Čukarički preko Tedića smanjio prednost Partizana na 4:1

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran F

    15. jun 2020 | 08:07

    Pa upravo je Partizan imao neregularnih golova ,treba VAR ⚽

  • Бане

    15. jun 2020 | 07:39

    Па ко је и помисслио да ће бити другачије. Приватизација клубова и ВАР ... каква држава, такав фудбал.

  • Luidji

    15. jun 2020 | 08:40

    Sreca po partizan, kako da se opravdaju laki golovi iz 1u2 i oni golovi na sam kraj utakmice kad jure nereseno?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA