Zlatan radio što se ne sme u Švedskoj, otvorena istraga protiv njega

Šveđanin ušao u svlačionicu da bi čestitao ekipi na pobedi, što je trenutno striktno zabranjeno u zemlji "tri krune"

  • 0
Zlatan Ibrahimović

Foto: Profimedia

Švedski fudbaler Zlatan Ibrahimović prekršio je mere koje su uvedene radi suzbijanja korona virusa, pa je sada "na tapetu" Fudbalskog saveza Švedske.

Prema navodima lokalnih medija, as Milana je posle meča kluba čiji je suvlasnik, Hamarbija, ušao u svlačionicu kako bi igračima čestitao na pobedi protiv Ostersunda od 2:0, što nikako nije smeo, jer je pristup svlačionici zabranjen svima osim igračima i članovima stručnog štaba i tehničkog osoblja utakmice.

Zbog toga se našao na udaru disciplinaca lige.

Pojedini švedski mediji tvrde da je istraga protiv Ibrahimovića već pokrenuta, što je i povtrdio zvaničnik saveza.

- Ne bih smeo da otkrivam detalje istrage, ali ona je u toku - rekao je Mats Enkvist, sekretar Fudbalskog saveza Švedske.

Potvrđeno je da Milan neće kazniti Ibrahimovića jer je ovaj imao dozvolu kluba da odleti u Švedsku na pomenutu utakmicu kako bi pratio klub čiji je suvlasnik. Na ruku mu ide i činjenica "rosoneri" planiraju da završe saradnju sa njim te nisu ni razmišljali o eventualnim sankcijama.

Podsetimo, u Švedskoj je od izbijanja pandemije koronavirusa 52.383 ljudi bilo pozitivno na testiranju, a 4.891 inficirana osoba je preminula.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA