≫ 

Dve majstorije Srbina iz slobodnjaka za preokret: Hteo ga Dinamo, igrao u Čuki, mučio je Partizan

Nemanja Belaković zasijao na otvaranju šampionata

  • 6
Nemanja Belaković Printskrin: Youtube/Oti Vaka

Letonska liga zvanično je počela u ponedeljak 15. juna, a prvo kolo definitivno je obeležio srpski vezista Nemanja Belaković koji je u utorak popodne doneo trijumf svom Spartaksu.

Belaković je postigao dva gola, i to oba iz slobodnjaka, na gostovanju Meti (2:1) koja je vodila od 57. minuta. Međutim, Srbin je najpre u 64. izjednačio, da bi u 73. postavio konačan rezultat.

Nekadašnji fudbaler Čukaričkog igra odličan fudbal u dresu Spartaksa, te otuda i ne čudi što je poneo kapitensku traku ovog tima.

Javnost u Srbiji ga je upoznala 2014. godine kada je u dresu OFK Beograda driblinzima namučio Crvenu zvezdu na Marakani. Prethodno je sa 15 godina iz Kraljeva stigao u redove Partizana, ali je odbio profesionalni ugovor.

Posle OFK Beograda otišao je u hrvatski Novigrad, a zatim je dobio i poziv Dinama iz Zagreba.

- Na zimu je bilo dosta ponuda iz HNL-a, pola lige me je pratilo. Bila je i neka priča sa Dinamom iz Zagreba. Međutim, kada me je menadžer pozvao i rekao da je u pregovorima sa Čukaričkim, nisam previše razmišljao. Iskreno, Čukarički je jedini klub iz naše lige, uz Zvezdu i Partizan, za koji bih igrao - rekao je Belaković za Telegraf na početku 2018. godine.

Tada je završio u redovima Čukaričkog gde je najbolju partiju pružio protiv Partizana te sezone, u prvom meču polufinala Kupa. Brđani su tada slavilis a 4:2, a Belaković je upisao dve asistencije i mučio je desnu stranu crno-belih.

Golove Belakovića možete videti od 1.21.02 i 1.28.50 na videu ispod:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA