≫ 

UEFA danas odlučuje o sudbini najvećih takmičenja: Šta će biti sa Srbijom, Zvezdom i Partizanom?

Ljubitelji fudbala će dobro zapamtiti ovu sredu

  • 3
Dan D za fudbal, Dejan Stanković, Savo Milosevic, Reprezentacija, Liga sampiona Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: AP/Tanjug/Nikola Tomić/Marko Jovanović

Ljubitelji fudbala nestrpljivo su čekali ovaj dan! Naime, konačno, posle tri i po meseca pauze zbog pandemije, vraća se Premijer liga. I samo to je dovoljno da uzbuđenje dostigne vrhunac euforije, ali pored toga igra se i prvo veliko finale u Evropi od izbijanja korona virusa, gde će u finalu Kupa Italije Napoli i Juventus odmeriti snage u finalu na San Paolu.

Ali, najvažnija stvar vezana za fudbal danas vezana je za odluku UEFA, nakon čega će biti poznata sudbina nastavka Lige šampiona i Lige Evrope. Čelnici UEFA od 15.30 raspravljati o sudbini fudbala u narednom periodu i može se reći da je ovo "Dan D" za budućnost "najvažnije sporedne stvari na svetu".

Zvezdi i Partizanu mnogo zavisi naredna sezona od odluke o kvalifikacijama za Evropu

UEFA će odlučiti šta se dešava sa završnicom Lige šampiona i Lige Evrope ove sezone, kao i šta se dešava sa kvalifiikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope naredne sezone, što posebno zanima navijače Zvezde i Partizana. Umnogome će to odrediti i sledeću sezonu za Dejana Stankovića i Savu Miloševića, jer će znati za kada da tempiraju fizičku formu i kada da obave letnje pripreme.

Što se tiče Lige šampiona i Lige Evrope, za sada su nezvanično procurile informacije da će se igrati finalni turnir 8 najboljih ekipa. Liga šampiona bi trebalo da se igra u Lisabonu, a Liga Evrope u nekoliko gradova u Nemačkoj. Što se tiče kvalifikacija, pojavile su se informacije da će se igrati od 1. kola i samo po jedna utakmica, ali sve dileme rešiće UEFA nakon sastanka.

Da li se baraž za EURO ponovo pomera?

Fudbal Srbija - Španija Fudbalska reprezentacija Srbije; Photo: Marko Jovanovic

Na dnevnom redu će biti i Evropsko prvenstvo koje je već pomereno za 2021. godinu sa najnovijim informacijama vezanim za organizaciju, ali i kakva je sudbina Lige Nacije u narednom periodu.

Za Srbiju će svakako najbitnije biti da čuje odluku o eventualnom pomerenju baraža za EURO, koji je prema poslednjim informacijama trebalo da bude održan krajem septembra i početkom oktobru, krajem oktobra i početkom novembra, ili da se obe utakmice igraju u novembru.

Srbija u polufinalu baraža Lige nacija igra protiv Norveške, a u eventualnom finalu bi trebalo da odmeri snage sa pobednikom duela Škotska - Izrael.

Odluka o baražu i kvalifikacijama za narednu sezonu svakako najviše interesuju navijače u Srbiji i nakon 15.30 biće poznato šta će UEFA odlučiti.

Večernji deo dana rezervisan vrhunski fudbal

Premijer liga trofej, Engleska Premijer liga; Foto: Tanjug/AP

Nastavak Premijer lige zakazan je za 19.00, kada se sastaju Aston Vila i Šefild Junajted.

Aston Vila ima užasnu sezonu i na pragu je ispadanja iz Premijer lige. Zato večeras mora da ide na tri boda protiv Šefilda koji je jedno od prijatnijih iznenađenja i ima realne šanse za plasman u Evropu. Kec na Vila Parku je 3,10, iks 3,20, a dvojka 2,40. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Aston Vila - Šefild Junajted.

Zatim sledi meč za fudbalske sladokusce, derbi između Mančester Sitija i Arsenal od 21.00.

Domaćin želi da sačuva drugo mesto, dok Tobdžije jure bar plasman u Ligu Evrope na kraju za njih očajne sezone. Kec je 1,38, dupla šansa X2 3,00, a GG3+ 1,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Mančester Siti - Arsenal.

Učitelj će odmeriti snage sa svojim učenikom. Videćemo na delu koliko je tim Pepa Gvardiole spreman posle tri i po meseca pauze, ali i koliko će njegov nekadašnji saradnik na klupi, Mikel Arteta spreman da mu poremeti planove. Ukoliko Siti ne trijumfuje, ostavlja mogućnost Liverpulu da slavi titulu već za vikend na Gudisonu protiv svog gradskog rivala Evertona.

U isto vreme od 21.00 kada se igra duel Sitija i Arsenala, na programu je finale Kupa Italije, gde Napoli pred praznim San Paolom čeka Juventus.

Ako izuzmemo Ligu šampiona, gda već tri meseca čeka revanš s Barselonom, i gde su male šanse da prođe dalje, večerašnje (21.00) finale Kupa Italije protiv Juventusa u Rimu je jedina Napolijeva šansa za trofej ove sezone. A kvota na Napolitance je 3,50, dok je na Juve 2,15. Kvota da će biti nerešeno i da ćemo gledati produžetke je 3,30. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za finale Kupa Italije Napoli - Juventus.

Video: Dribling koji je svima promakao na derbiju: Suma izazvao delirijum kod Grobara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pirlo

    17. jun 2020 | 12:27

    Neka se ponisti ova sezona u LS i LE, zato sto ce se zavrsnica poklopiti sa pocetkom nove sezone.

  • fudbalski ne strucnjak

    17. jun 2020 | 14:37

    njima je dovoljna zemljoradnicko stocarska liga bolje i nezasluzuju

  • R

    17. jun 2020 | 15:02

    Pretpostavljam da postoje još neki klubovi koji učestvuju u kvalifikacijama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA