Fudbaler Bajerna oborio rekord u brzini: Trčao 36,5 km/h, i sam je bio u čudu posle meča

Alfonso Dejvis je najbrži fudbaler Bundeslige

  • 3
Alfonso Dejvis, FK Bajern Minhen Foto: Guliver/Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

Bajernov bek Alfonso Dejvis oborio je rekord Bundeslige po maksimalnoj brzini tokom sprinta! Od kako se mere ove vrednosti od 2011. godine, Dejvis je do sada postigao najveću brzinu. On je to izveo na meču protiv Verdera iz Bremena u kojem su Bavarci "overili" titulu osmi put uzastopno.

Dejvis je u sprintu protutnjao uz brzinu od 36,51 km/h, što ga čini najbržim fudbalerom svih vremena koji je igrao u Nemačkoj. Prethodni vlasnik rekorda bio je defanzivac Dortmunda Ašraf Hakimi, koji je trčao 36,19 km/h u sprintu.

Dejvis je prethodno pre nekoliko dana trčao 35 kilometara na sat, i to u "Der klasikeru" protiv Dortmunda, kada je prečio Halanda da postigne gol.

Bek bajerna je posle meča sa Verderom bio iznenađen pitanjem da li zna da je ob-orio rekord u brzini.

- Stvarno? Samo radim svoj posao. Ne znam kada se to desilo, ali ja samo radim moj posao u odbrani i pokušavam da dobijem loptu nazad, ali srećan sam što sam oborio rekord - rekao je 19-godišnji Kanađanin koji je 2019. godine stigao u Bajern iz Vankuvera.

Iako je prvobitno došao kao krilo, Dejvis se ustalio u Bajernovu mašineriju kao prvi izbor na poziciji levog beka i trenutno se smatra jednim od najboljih igrača na ovoj poziciji u svetu.

Ipak, Dejvis neće samo po lepom pamtiti ovaj meč, jer je doživeo da po prvi put u profesionalnoj karijeri bude isključen.

Podsetimo, sličan sprint u srpskom fudbalu videli smo nedavno, kada je Partizanov Takuma Asano pretrčao defanzivca Čukaričkog i tom prilikom postigao brzinu od skoro 32 k/h.

Video: Pogledajte spektakularan sprint Asana i gol Matića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djura

    17. jun 2020 | 11:52

    Ma nista je to i nas Pavkov je pretrcao 34 metra u sprintu haha

  • Nscz

    17. jun 2020 | 13:37

    A jel on cuo za Asana? Asano je najbrzi jel tako spineri

  • Habi

    17. jun 2020 | 12:38

    To nema veze sa sprintom. Dovedite ga na atlesku stazu ako bude istrcao 7.6 60m ima da pojedem stativu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA