≫ 

Partizan odgovorio Vojvodini saopštenjem: Mi smo zbunjeni, a vi naučite da tumačite propozicije

Ekspresan odgovor stigao je iz Humske

  • 11
FK Vojvodina, Umar Sadik Foto: MN Press

FK Partizan oglasio se saopštenjem povodom revolta Vojvodine, iz čijeg tabora je izraženo nezadovoljstvo što se finale Kupa Srbije igra u Nišu.

Vojvodina je objavila saopštenje, prethodno su navijači najavili da neće ni otići u Niš, gde će se 24. juna igrati finale.

Tim povodom, saopštenje Partizana prenosimo u celosti.

- FK Partizan ističe svoju zbunjenost i potpuno odsustvo razumevanja saopštenja koje je potpisao FK Vojvodina.

Vajkanje nad “zlehudom sudbinom” usled odluke FSS da za domaćina finalne utakmice Kupa Srbije odredi grad Niš i njegov stadion na Čairu, polazi od potpuno nestaturanih i protivpravnih pretpostavki.

U delu saopštenja u kom se ističe kako je Beograd bio domaćin finala Kupa sedam puta a Novi Sad samo jednom prenebregava se odredba Propozicija koja predviđa da je po pravilu Beograd i stadion Partizana uvek domaćin finala Kupa izuzev ukoliko u finalu ne učestvuje FK Partizan.

Tako je FK Partizan u poslednje 4 godine samo jednom bio domaćin finala Kupa Srbije, a u međuvremenu je do trofeja stizao na stadionima u Gornjem Milanovcu, Surdulici i na stadionu FK Crvena zvezda.

Kako dogovora između klubova o mestu održavanja finala Kupa Srbije nije bilo, Propozicije daju nadležnost FSS da odredi domaćina.

vojvodina - partizan Detalj kontroverznog finala Kupa iz 2011. godine, na koje je Vojvodina aludirala u saopštenju Foto: MN Press

Prošle godine je FSS to učinio žrebom, premda takav način izbora nije obavezan, na sta pogrešno sada pledira FK Vojvodina. Svih ostalih godina, uključujući i ovu, učinio je to u okviru svojih primarnih ovlašćenja kao organizator najmasovnijeg takmičenja u Srbiji.

FK Vojvodina, umesto da prouči Propozicije za fudbalski Kup Srbije i potraži bar nekog ko pravne odredbe ume da tumači, svojim saopštenjem nastoji da vrši pritisak na sve aktere predstojećeg finala Kupa Srbije, uključujući FSS i FK Partizan.

U nadi da će predstojeće finale biti fudbalski praznik u kojem će, ovoga puta, oba aktera na terenu ostati do kraja utakmice, FK Partizan apeluje da se okrenemo zajedničkoj vrednosti fudbala i njegovog velikog finalnog Kup meča - zaključuje se u saopštenju crno-belih.

Video: Milošević nakon pobede nad Čukom: Imamo još posla ispred sebe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milivoje vrati se

    17. jun 2020 | 20:45

    Koji ozbiljan klub može da uzme lalatovića za trenera

  • Saša

    17. jun 2020 | 20:02

    Valjda će se ono napuštanje vojvodine kad je trebala da osvoji kup a nisu dale sudije, sad vratiti i voša osvojiti 2..kup..

  • VALJAK

    17. jun 2020 | 19:58

    VOJVODINA U PANICI, VRSI PRITISAK NAD SUDIJE I U JAVNOSTI. PRLJAVA IGRA. VOSO, TAKTIKA TI JE GROZNA !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA