≫ 

Fortuna napravila haos u Bundesligi golom u 92. minutu, Majncova pobeda u Dortmundu vredna opstanka

Sve se činilo jasno pred poslednja dva kola, ali je tim iz Dizeldorfa dosta toga promenio u borbi za opstanak i za mesto koje vodi u LŠ

  • 2
Fortuna Dizeldorf Foto: AP/Tanjug

Pobedom u Dortmundu protiv Borusije rezultatom 2:0, fudbaleri Majnca su "jednom nogom" obezbedili opstanak u Bundesligi s obzirom na to da imamju pet bodova više od Fortune i šest od Verdera na dva kola pre kraja!

Majncovu situaciju dodatno je zakomplikovao gol Fortune na gostovanju Lajpcigu u 92 minutu, kada su stigli do 2:2 i uneli potpunu pometnju u borbi za opstanak i LŠ.

Majnc je pre tog gola imao bolju gol-razliku za sedam i osam golova u odnosu na ova dva protivnika, s tim da u sledećem kolu kod kuće dočekuju upravo tim iz Bremena. U poslednjem će gostovati Leverkuzenu, dok Verder potom čeka Keln.

Bilo im je dovoljno samo to da zadrže tu bolju gol-razliku ili eventualno uzmu bod, ali sada je Fortuna ta koja može da se izvuče. Pogotovo što u poslednja dva kola igraju protiv Augzburga i Uniona.

Fortuna je odolevala na gostovanju Lajpcigu, ali su onda Kampl u 60. i Verner u 63. minutu šokirali goste. Ipak, Škrbiski je u 87. smanjio rezultat, a Hofman u nadoknadi doneo zlata vredan bod timu iz Dizeldorfa koji je sada na mestu koje vodi u baraž.

Lajpcig se, s druge strane, kocka sa mestom koje vodi u LŠ. Imaju tri boda više od Leverkuzena i četiri od Boruisje Menhengladbah, a u sledećem kolu čekaju Dortmund i idu Augzburgu. Dva boda su im dovoljna, jer imaju mnogo bolju gol-razliku od Menhengladbaha.

Bundesliga, 32. kolo:

Utorak

Menhengladbah - Volfzburg 3:0

Frajburg - Herta 2:1

Union - Paderborn 1:0

Verder - Bajern 0:1 )

Sreda

Ajntraht  – Šalke 2:1

(Silva 28, Abraham 50 – Mekeni 59)

Augsburg – Hofenhajm 1:3

(Vargas 69 - Dabur 59, 62, Bebu 89)

Bajer L. – Keln 3:1

(Bender 7, Haverc 40, Diabi 83 - Bornau 59)

Borusija D. – Majnc 0:2

(Burkard 33, Mateta 49)

Lajpcig – Fortuna D. 2:2

(Kampl 60, Verner 63 - Škrbiski 87, Hofman 90+2)

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • fudbalski ne strucnjak

    17. jun 2020 | 22:51

    dortmund nemoze da pobedi majnc ili su prodali.prvi nemogu biti svakako a majncu treba za opstanak ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA