≫ 

UEFA zabranila šest parova u kvalifikacijama za SP: Srbija, BiH, Kosovo..

Zbog političkih razloga određene reprezentacije ne mogu da budu u istoj grupi žreba

  • 6
Uefa, rusija, kosovo Foto: Shutterstokc, Wikipedia

Žreb evropskih kvalifikacija za Mundijal 2022. godine trebalo bi da se održi 29. novembra ove godine, a UEFA je na sastanku Izvršnog odbora odlučila kakav će biti format kvalifikacija.

Tako će se 55 reprezentacija podeliti u šest grupa prema Fifinoj rang listi iz novembra nakon što završi grupna faza Lige nacija.

Grupe od prve do pete imaće po 10 reprezentacija, a šesta grupa će brojati pet reprezentacija, pa će pet kvalifikacijskih grupa imati pet reprezentacija, a preostalih pet imat će šest učesnika.

Uefa je odlučila i koje reprezentacije ne mogu završiti u istoj grupi zbog političkih razloga. To su Srbija i Kosovo i Metohija, Bosna i Hercegovina i Kosovo, Rusija i Kosovo, Rusija i Ukrajina, Španija i Gibraltar te Jermenija i Azerbajdžan.

Odlučeno je i da u istoj grupi ne mogu biti više od tri reprezentacije država u kojima je veliki problem igrati zimi: Belorusija, Estonija, Farska Ostrva, Finska, Island, Letonija, Litvanija, Norveška, Rusija i Ukrajina.

Video: FSS ulaže novac od Linglonga u VAR, objavljeno za šta su glasali Zvezda i Partizan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • fudbalski ne strucnjak

    18. jun 2020 | 17:57

    fudbalskoj reprezentaciji srbije treba zabraniti sva medjunarodna takmicenja i utakmice.zato sto nas brukaju gde god se pojave.igraju kao neki amateri.

  • Dule V

    18. jun 2020 | 17:25

    Ocekuju priznanje Kosova od Srbije pa da nebi bilo nereda samo sto im to nece vredwti prvi minut eventualnog priznanja Kosova od Srbije u Srbiji bi doslo do katastrofe.

  • Mihailo

    19. jun 2020 | 07:51

    Jedino tzv Kosovo treba zabraniti. Ostale su sve regularne i međunarodno priznate države.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA