Partizan korigovao plan letnjih priprema: Četiri dana odmora više za prvotimce

Novoutvrđeni kalendar takmičenja UEFA uticao na promenu prvobitne ideje crno-belih

  • 2
Savo Milošević, FK Partizan; Rikardo Gomeš, pripreme, trening Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Usled novog takmičarskog kalendara u kvalifikacijama za Evropu, samim tim i pomeranju početka Superlige Srbije (najverovatnije 1. avgust, a trebalo je 25. jula, Partizan je rešio da još malo produži letnju pauzu, ne bi li fudbaleri imali dovoljno vremena da predahnu i vrate se orni za ulazak u novu sezonu.

Konkretno, crno-beli će posle utakmice finala Kupa Srbije sa Vojvodinom, koja se igra naredne srede u Nišu (24. jun), otići na odmor, koji će trajati ukupno deset dana, odnosno do 4. jula, kada počinje prva faza priprema za novu sezonu.

Od pomenutog 4. do 11. jula Partizan će sprovesti prvu fazu rada na Zlatiboru, kako je već ranije i bilo isplanirano.

Sledi potom povratak u Beograd i pauza od tri dana, da bi ekipa 15. jula ponovo krenula put planinske lepotice, gde će takođe sprovesti i drugu fazu priprema i to do 26. jula. Crno-beli su već počeli da se bave u protivnicima u kontrolnim mečevima, ali će sačekati još malo vremena kako bi videli koje mogućnosti imaju na raspolaganju na Zlatiboru, u tom periodu leta.

Nikola Lakčević, FK Partizan, pripreme Foto: Telegraf

Podsetimo, Partizan je prema prvobitnom planu trebalo da pauzira samo šest dana posle finala Kupa Srbije, te da krene sa radom već 1. jula (od 1. do 8. - prva faza i od 12. do 20. jula - druga faza) ali je novoutvrđeni kalendar UEFA doneo još četiri dana “lufta” za odmor.

Video: Milošević održao motivacio govor pred duel sportista i glumaca

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA