≫ 

Tada je cela Srbija plakala zbog njih: Gde su danas šampioni sveta?

Zlatni Orlići su pre pet godina "tukli" Brazil u finalu SP na Novom Zelandu

  • 19

Na današnji dan, pre tačno pet godina, omladinska fudbalska reprezentacija Srbije upisala se u zlatna slova istorije pobedom protiv Brazila u finalu Svetskog prvenstva (2:1)!

Otuda i ne čudi što su odmah tog jutra, posle golova Staniše Mandića u 70. i Nemanje Maksimovića u 118. minutu, dobili nadimak "zlatni orlići" koji će ih zauvek pratiti.

Veliki broj tih igrača napravio je dobre karijere ili se nalaze na putu da to učine, mada ima i onih koji su nekako "preko noći" nestali sa fudbalske mape.

Taj meč ostaće upamćen i po suzama defanzivca Vukašina Jovanovića koje su obišle svet, a nema sumnje da je cela Srbija tog jutra plakala od sreće.

Tim iz 2015. godine, prema procenama specijalizovanog sajta Transfermarkt, sada vredi 135,35 miliona evra, a prednjači Sergej Milinković Savić sa 64.

>>> Arsenal se sa pauze zbog korone vratio u još gorem stanju nego što je bio, pa ga tako na današnjem (16.00) gostovanju Brajtona niko ne vidi kao velikog favorita. Kvota na Brajton je 2,75, na Arsenal 2,55, dok je iks 3,30. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Brajton - Arsenal.

Tadašnji selektor Veljko Paunović je posle Novog Zelanda četiri godine radio u Čikagu, trenutno je bez kluba, a vi se u nastavku podsetite gde su sada Zlatni Orlići:

Predrag Rajković - Rems

Vanja Milinković Savić - Standard

Filip Manojlović - Hetafe

Milan Gajić -  Crvena zvezda

Nemanja Antonov - Muskron

Miloš Veljković -  Verder

Srđan Babić -  Crvena zvezda

Radovan Pankov -  Crvena zvezda

Stefan Milošević - Spartak Subotica

Vukašin Jovanović - Bordo

Miladin Stevanović - Čukarički

Saša Zdjelar - Partizan

Nemanja Maksimović -  Hetafe

Mijat Gaćinović - Ajntraht

Sergej Milinković Savić - Lacio

Marko Grujić - Liverpul

Filip Janković - Triglav

Andrija Živković - Benfika

Ivan Šaponjić - Atletiko Madrid

Staniša Mandić - Mura

Stefan Ilić - OFK Bačka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • fudbalski ne strucnjak

    20. jun 2020 | 14:34

    propali talenti zato sto su ih novinari kovali u zvezde.a oni pozurili da unovce svojih 5 munuta slave.zato sto se kod nas sve radi naopako.gde su njihovi vrsnjaci iz svetskih fudbalskih sila.napredovali naravno a basi nazadovali

  • Bojan S

    20. jun 2020 | 10:26

    Svaka cast toj deci i treneru koji je preneo molitvu, energiju, hrabrost svima njima. U istoriji fufbala se ne pamti da neki trener u bilo kojoj kategoriji uzme svetsko prvenstvo i ne postane selektor A sepekcije.

  • coach

    20. jun 2020 | 11:25

    Trebalo ih je sve odmah u A tim. A stankovicu, kolarovu, ivanovicu i ostalima se zahvaliti. Gubili bi par ciklusa kvalifikacija al zato posle kad bi stasali bi kidali. I ovako smo gubili i sa ovim zvezdama, hahah. Tako je Belgija uradia kad su bili prvaci sa mladim reprezentacijom, cini mi se do 21 god ili mladji ( nisam siguran). Sve ih ubacili u prvi tim , gubili su par ciklusa, al zato su poslednjih par god medju najboljim selekcijama u svetu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA