≫ 

Nije realno da njih dvojica idu u Zvezdu: Mirosavljević o prelaznom roku Čuke, skraćenju lige...

Sportski direktor Brđana istakao da su njihovi igrači bliži inostranstvu nego Marakani i Humskoj

  • 9
Mirosavljevic, Intervju Foto:fkčukarički.com

Na Banovom brdu je uvek radno! Dok se prvi tim Čukaričkog u petak spremao za kraj sezone u poslednju utakmicu u ovoj sezoni protiv Mačve (subota, 16.30,TV Arena Sport), mlađe kategorije su uveliko radile na pripremi za početak nove.

Prvi korak bio je testiranje na COVID19 kako bi omladinci i kadeti "bez glavobolje" mogli u ponedeljak da krenu na pripreme na Zlatibor, te otuda i ne čudi što je unutar i oko stadiona vrveo veliki broj igrača u jutarnjim časovima.

- Ništa ne prepustamo slučaju. Osim što želimo da se uverimo da su naši momci zdravi,takođe poštujemo preporuke Ministarstva zdravlja i društveno smo odgovorni s obzirom na to da nećemo biti jedini u hotelu - dobacio je i hodu sportski direktor Brđana Nenad Mirosavljević, dok je otvarao vrata "svojih odaja" spreman za razgovor sa novinarom Telegrafa.

Povod je kraj sezone u kojoj Čuka nije uspela da obezbedi Evropu,ali i prelazni rok koji očekuje Brđane. Pogotovo što u "izlogu" imaju veliki broj mladih igrača.

- Rezultatski ne mogu da budem zadovoljan. Nismo ostvarili neke naše ciljeve sa početka sezone. Bez obzira na to što smo najmlađa ekipa u ligi. To je, s neke druge strane za ponos, i uklapa se u sve naše ambicije i planove. Uspeli smo da afirmišemo mlade igrače i bićemo u prednosti na ostale ekipe za sledeću sezonu jer će morati da igraju dva igrala ispod 21 godine. Mi sad po pet šest igrala ispod 21 imamo koji nam počinju mečeve. Došli smo i do polufinala Kupa, imali smo lepu priliku i za finale što bi bila kruna sezone. Otuda i ne mogu da budem zadovoljan - jasan je Mirosavljević na početku "razgovora uz kaficu" za naš portal i dodao:

Jeste Čuka bila specifična po tome što je u svojim redovima imala veliki broj igrača, a tokom sezone se često postavljajlo pitanje da li su Brđani "namerno" u sezonu krenuli sa "klincima".

- Otkako je predsednik Obradović preuzeo klub i otkako je pokrenuta Omladinska škola,Čukarički poslednjih nekoliko godina u svim mlađim selekcijama imaju zapažene rezultate svake godine. Zato naš cilj i jeste da iz Omladinske škole crpimo igrače za prvi tim. Mi na pripremama imamo po 16, 17 igrača iz naše škole. To je retkost, ne u Srbiji, nego u bilo kom klubu. Zašto dovoditi neke druge igrače ako to imamo u našoj školi?

- Pa mi smo se posvetili tome da napravimo igrača za prvi tim i onda je taj rad uzaludan i bačen ako ćemo dovoditi samo tako. Naravno, dovodićemo one koji će biti pojačanja i na pozicije za koje procenimo da nemamo da uzmemo iz Omladinske škole. Realno, mi pokušavamo da napravimo neki balans iskusnih i mladih igrača. Nemoguće je igrati samo sa mladim igračima. Njima je potreban vođa na terenu, neko iskusniji i stariji. Da nekad smiri situaciju, nekada i podvikne i povuče napred. Mislim da smo tome i uspeli.

Nenad Mirosavljević Foto: MN Press

Činjenica je i da su Brđani jedan od oštećenih klubova u SL s obzirom na to da ih neigranje plej-ofa praktično sprečilo da se bore za Evropu.

- Poznato je da smo bili protiv toga, da smo bili za igranje do kraja. Međutim, bili smo u manjjini. Čini mi se da je pet klubova iz oba ranga bilo za to da se igra do kraja i ništa nismo mogli da učinimo tu. To nama nikako nije odgovaralo. Imali smo odličnu poziciju u borbi za to mesto koje vodi u Evropu. Opet, ne mogu da kažem da bismo mi sigurno išli, ali još sedam mečeva u plej-ofu davalo je veću verovatnoću.

Nije Čuka bila ni za proširenje lige.

- Stav kluba, a i moje lično mišljenje, da mi kao mala zemlja sigurno nemamo kvalitet da igramo sa 20 klubova. Mnogo više bi dobili da se liga smanji. Da ima, na primer, 12 klubova. Pogledajte samo komšiluk, ligu u Hrvatskoj. Oni su smanjili ligu i došli su do toga da imaju dva predstavnika u LŠ. Dobili su na kvalitetu. Zar nije bolje da se igra mnogo veći broj međusobnih duela Zvezde i Partizana, Čuke i Vojvodine. TSC, Radnički iz Niša, to su sve ekipe koje pretenduju da igraju u Evropi. Bolje je za sve, igrači napreduju. Nadam se da ćemo doći do toga jednog dana.

Osvrnuo se Mirosavljević i na planove u letnjem prelaznom roku.

Milutin Vidosavljević Vidosavljević je budućnost Čuke Foto: fkčukarički.com

- Ovaj prelazni rok je jako specifičan zbog cele te situacije sa koronom. Počinje malo kasnije, kansije se i završava. Biće do 5. oktobra. Tu su i prvenstva koja traju do kraja jula u mnogim zemljama. A naše već počinje početkom avgusta. čini mi se. Drugi, opet, nisu ni završili sve. Mi imamo tu sreću da kod nas iz godine u godinu nema velikih tumbanja u ekipi. Neće biti velikih promena. Opet će zavisti od nekih odlazaka, što se nadam da će biti, jer postoji interesovanje za igrače. Gledamo i neka pojačanja na specifičnim pozicijama, tu mogu da dođu dva ili tri nova igrača. Ne verujem da će biti nešto više - rekao je prvi operativac Čuke i nastavio:

- Što se tiče tih odlazaka, za sada su u pitanju samo interesovanja, jer mladi igrači su interesantni svima. A mi ako nešto imamo, onda imamo te kvalitetne mlade igrače. Veliki broj igrača je skrenuo pažnju. Ne bih izdvajao nikoga, ali opet mogu da kažem da će neko od njih otići. Tu su golman Đorđe Petrović, zatim Birmančević, Vidosavljević, Kovač , Šapić. Svi oni su interesantni. Ali ćemo planski raditi, sigurno nećemo prodati pet igrača.

Tokom sezone se pominjalo da Crvena zvezda želi da u svoje redove dovede Birmančevića i Vidosavljevića, ali zvaničnih ponuda nije bilo.

- Možda je to bilo i neko opipavanje pulsa kroz medije. Ali mislim da to nije ni realno, da naši igrači idu u Zvezdu i Partizan jer su svi oni interesantni inostranim klubovima, a sigurno je da je njihova platežna moć veća - smatra Mirosavljević.

Na pitanje da li postoji mogućnost da Slobodan Tedić ostane još šest meseci (ili godinu dana) na pozajmici na Brdu, Mirosavljević je rekao:

Slobodan Tedić, potpisivanje ugovora Mančester Siti Tedić na stadionu Sitija Foto: FK Čukarički

- Mislim da ne postoji. Mi smo imali dogovor da ovde ostane šest meseci i mislim da će njegov razvojni put biti još jedna pozajmica, ali u nekoj jačoj ligi u Evropi - ističe sportski direktor Čuke i dodaje da Tedićev odlazak u Mančester Siti nije iznenađenje:

- Njegov kvalitet nije bio sporan. Još dok je bio u Vojvodini, mi smo ga prepoznali. Lično sam gledao jednu utakmicu i rekao sam predsedniku i vlasniku kluba, kao i tadašnjem sportskom direktoru Vladimiru Matijaševiću, da će mali biti čudo i da moramo da ga dovedemo. Uspeli smo u tome i bilo je pitanje trenutka kada će se pojaiti ozbiljan klub da ga kupi. Nije bilo iznenađenje što ga je Siti kupio, jer je Boba vanserijski igrač i lepa budućnost je pred njim. Mislim da će napraviti sjajnu karijeru.

Javnost interesuje i šta će biti sa Miroslavom Bogosavcem koji je na pozajmici u Rusiji, kao i sa Dilanom Ortizom koji je trenutno pozajmljen Čukaričkom.

Nenad Mirosavljević Foto: MN Press

- U Rusiji prvenstvo počinje ovog vikenda. Na pozajmici je dok se ne završi sezona. Oni imaju opciju otkupa, videćemo kakva će biti situacija. Znam da su zadovoljni Bogosavcem, ali ćemo videti i kakva će biti situacija sa njihovim statusom. Da li će izboriti opstanak ili ne. Dosta toga zavisi. Što se tiče Dilana, videćemo! Nismo još odlučili. Mnogo je sve to korona poremetila, jer smo ostali uskraćeni da vidimo pravu sliku igrača.

Što se tiče priprema za sledeću sezonu, korona je i te kako poremetila planove Brđana.

- Plan je bio da idemo u Sloveniju, kao i svake godine, Međutim, ona definitivno otpada zbog celokupne situacije. Ostaje nam jedino što je moguće, a to je Srbija. Opet, ovde kod nas nema mnogo izbora tako da ćemo ići na Zlatibor. Ne znamo ni mi još tačno kada, jer nismo zvanično dobili dopis kada počinje šampionat. Ali okvirno između 5. i 10. jula.

- Ne znamo protivnike, jer datumi utakmica zavise od datuma odlaska na pripreme, a odlazak od datuma početka prvenstva. Nije rotacija protivnika skraćena zbog toga što igramo na Zlatiboru. Ja sam u kontaktu sa ljudima iz Zrinjskog koji je pitao da igraju sa nama. Mislim da ćemo i odigrati, jer i oni će, koliko sam shvatio, doći na Zlatibor. Tu su još neke ekipe iz Bonse i msilim da ćemo s njima igrati da malo "promešamo" zato što sa srpskim klubovima igramo prvenstvo - rekao je Mirosavljević za kraj.

>>> Zvezda večeras u 19.15 slavi novu titulu, rival je Proleter, a u svečarskoj atmosferi logično je očekivati dosta golova. Kvota na kombinazziju 1&4+ je 1,83. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Proleter.

Pogledajte het-trik Slobodana Tedića na meču protiv Radničkog iz Niša:

(Mario Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor Obrenovac

    20. jun 2020 | 11:51

    Jos jedan od zvezdinih satelita i skrivenih filijala.

  • Voja

    20. jun 2020 | 12:37

    Kada je pomenuo da lik iz Čukaričkog ide u Mančester Siti,došlo mi da olupam telefon o pod....Ovakvi likovi vode naše klubove... Ne zna gde se nalazi i šta priča...

  • Dragan Obradovic Gale

    20. jun 2020 | 11:44

    A u sta su mi uradili ova dvojica sa slike!!!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA