≫ 

Levandovski golovima potvrdio dominaciju Bajerna, Haland "potopio" Vernera i Lajpcig

Poljak ne namerava da se zaustavi

  • 0
Germany Soccer Bundesliga Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Bajern Minhena i Borusije Dortmund ostvarili su pobede u mečevima 33. kola nemačke Bundeslige.

Bajern, koji je ranije obezbedio titulu pobedio je Frajburg sa 3:1, Robert Levandovski je nastavio da rešeta, a isto radi i Erling Haland u dresu Milionera sa dva gola protiv Lajpciga.

Džošua Kimih je prvi načeo mrežu Frajburga u 15. minutu kada je Levandovski primio loptu leđima okrenut golu unutar kaznenog prostora.

Sačekao je sekund, dva da ga protivnici okruže, a onda odložio loptu Kimihu i ovaj je plasirao loptu po zemlji u mrežu za 1:0.

Levandovski u 24. minutu pokupio odbitak glavom posle odbrane golmana Frajburga i duplirao je prednost minhenskog kluba.

Frajburg je naznake kvalitetnog fudbala pokazao u 33. minutu kada je Žonatan Šmid u tri poteza posle dobre kombinacije odigrao za Lukasa Holera, a ovaj sa dva, tri metra bio siguran za 2:1.

Germany Soccer Bundesliga Foto: Tanjug/AP

Bajern je pobedu potvrdio već u 37. minutu kada je Levandovski u petercu ispratio trk i loptu Ernandeza sa leve strane za konačnih 3:1. U nastavku su šansu dobile i rezerve, a Bajern je bez problema sačuvao rezultat.

Borusija je pobedila, iako je šampionska trka već gotova, a nova dva gola upisao je norveški superstar u nastajanju.

Borusija je povela u 30. minutu posle akcije u tri poteza i majstorskog dodavanja Đovanija Rejne. On je iz prve poslao loptu Halandu, ovaj je ostao sam na desetak metara od gola Lajpciga i bio je neumoljiv.

Germany Soccer Bundesliga Foto: Tanjug/AP

Verner i Šik nisu uspeli da se suprotstave "žutima", Julijanu Brantu je u završnici ostavljeno previše prostora na krilu, on je to iskoristio da pošalje oštru loptu u peterac gde je Haland uklizao i postavio konačan rezultat.

Pobede su u ovom kolu ostvarili i Herta protiv Leverkuzena 2:0, Mehengladbah protiv Paderborna 3:1, Majnc protiv Verdera istim rezultatom, Hofenhajm je bio nadmoćan protiv Union Berlina sa 4:0, a Volfsburg protiv Šalkea sa 4:1. Remizirali su Fortuna iz Dizeldorfa i Augzburg, ali i Keln i Ajntraht iz Frankfurta sa po 1:1.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Lalatović: Idemo u grobarsko grotlo, Niš je njihov grad, ali ja njih se ne plašim

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA