Milojević skroman posle 31. titule: Nije bilo sve dobro kad sam došao u Zvezdu...

Ali nekada tako i treba da biste bili bolje, poručio je bivši trener crveno-belih

  • 0
RED STAR Foto: MN Press

Nekadašnji strateg novog-starog šampiona Srbije u fudbalu, a sada šef struke Al Ahlija Vladan Milojević rekao je da nije on najzaslužniji za postavljanje temelja uspesima kluba sa stadiona "Rajko Mitić".

Zvezda je pre tri godine izgubila praktično dobijenu titulu, kada se krunom ovenčao Partizan, a klub je bio "nokautiran". Milojević je tada došao i korak po korak, počev od Florijane podizao ekipu.

Do pobede nad Liverpulom prošlo je godinu i po dana, a do odlaska Milojevića oko dve i po godine, tako da je Aranđelovčanin učinio i sada pola posla i završio prvi deo sezone na čelu tabele.

Vladan je po dolasku na proslavu 31. titule prvaka države, posle subotnje utakmice sa Proleterom na Marakani dobio ovacije navijača koji su time pokazali šta misle o bivšem treneru.

- Sigurno, ne znam da li je reč ponos možda prava reč. Stvarno sam ponosan na ove sve momke. Većina njih je ovde u mojoj nekoj eri od tri godine koliko smo bili zajedno. Rasli smo, prolazili kroz neke situacije, ali znate kako, uvek se u fudbalu pamti ono što je najlepše. Mislim da momci zaslužuju titulu - rekao je Milojević za Arenu sport i napomenuo da je dobro što je ona osvojena dominantno.

Prema njegovim rečima, nema mnogo vremena za slavlje. Zvezda će učestvovati u kvalifikacijama za Ligu šampiona i ove sezone, Milojević je ekipu tamo vodio dvaput zaredom, ali se sada menja sistem kvalifikovanja.

- Znate kakva je Crvena zvezda, biće slavlja večeras, a već sutra se razmišlja, novi dan, novi izazovi. Od srca bih im čestitao, Dekiju Stankoviću na osvojenoj tituli, njegovom stručnom štabu, kao i mom stručnom štabu koji je sada sa mnom u mom klubu. Oni su dali veliki doprinos ovoj tituli - istakao je Milojević i podsetio da je u poslednje tri godine bilo više lepih nego loših trenutaka.

Milojević je klub napustio decembra prošle godine i tada je postalo jasno da će Stanković preuzeti kormilo. Iako je jedan od najzaslužnijih za sve uspehe kluba u poslednje tri sezone, Milojević je ostao skroman tvrdnjom da je on "samo jedna kap u moru".

- Nisam ja ništa postavio, to su postavili ovi momci i ovaj klub je postavio, ja sam tu jedna kap u moru. Bilo je dosta rada, truda i odricanja da bismo stigli ovde. Kad sam došao nisu bile prave i dobre stvari, ali to je normalno u jednom klubu. Znate kako, neki put treba nešto loše da se desi da biste se osvestili i bili bolje. Mnogo puta sam napominjao da, pogotovo u sportu, ne postoji poraz, samo lekcije koje će učiniti da budete bolji - rekao je Milojević.

Poželeo je i sreću Stankoviću na početku trenerske karijere i opisao da mu je posebno drago što su momci koji igraju u crveno-belom vratili Zvezdu u krem evropskog fudbala.

Video: Marakana se tresla od emocija zbog bivšeg trenera

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA