≫ 

Dan kada je Srbiji ukraden penal u 90. i jedini meč koji bi Deki Stanković ponovio u karijeri

Orlovi su pre 10 godina poraženi na SP od Australije, ali je činjenica da urugvajski sudija nije pokazao na belu tačku iako je trebalo

  • 9

Na današnji dan pre 10 godina, fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je jedan od najdramatičnijih mečeva u svojoj istoriji!

Orlovi su tog 23. juna 2010. godine izašli na megdan Australiji u sklopu 3. kola grupne faze Svetskog prvenstva i pobeda ih je vodila u osminu finala.

Srbija je taj meč izgubila sa 2:1, a tokom utakmice se ispostavilo da bi i sa rezultatom 2:2 naš tim zauzeo drugo mesto ispred Gane, a odmah iza Nemačke koju smo savladali kolo pre toga.

Australija je golovima Kejhila u 69. i Holmana u 73. minutu vodila sa 20 i činilo se završila posao, ali je Marko Pantelić u 84. smanjio rezultat.

Srbiji je u tom trenutku bio potreban još jedan gol, a bez najbolje prilike Orlovi su ostali uskraćeni u 90. minutu kada je sudija Larionda iz Urugvaja propustio da svira penal.

Jedan igrač Kengura je očigledno igra rukom u kaznenom prostoru, ali se pištaljka nije začula i Srbija je morala kući posle grupne faze.

Zanimljivo, to je jedina utakmica koju bi Dejan Stanković, tadašnji akter meča i sadašnji trener Zvezde, ponovio u karijeri.

- Sve bi ostalo isto, prihvatio bih sve poraze i pobede, uspehe i neuspehe, ali ovu utakmicu bih ponovio.Ne mogu da verujem da se fudbal tako namesto. Prvo poluvreme, da kažem sa cigaom u ustima i uz kafu. Lagano. Tako smo delovali. I onda se u drugom delu dešavaju bombe, pakao. Trčiš i suze ti liju, pitaš se da li je ovo moguće - rekao je Stanković pre dve godine za Telegraf.

Za Srbiju su tada igrali: Stojković - Ivanović, Vidić, Luković, Obradović, Krasić (Tošić 62), Stanoković, Kuzmanović (Lazović 77), Ninković, Jovanović, Žigić (Pantelić 67), dok je selektor bio pokojni Radomir Antić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pele

    23. jun 2020 | 12:05

    Penal je bio u to nema sumnje, igrao je rukom ali da smo mi iskoristili one 100 % šanse koje smo imali nebi niko ni spominjao ovo. Dakle sami smo krivi.

  • Cccc

    23. jun 2020 | 12:06

    Ovdje mi izgleda da Mustafa skače u vodu a ne da brani. Ko je sve stajao na golu reprezentaciju dragi boze.

  • Boske100

    23. jun 2020 | 13:51

    Ti trebaš da ponoviš cijelu karijeru u dresu reprezentacije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA