Duh Ronalda ušao u Ramosa, ali je prelep gol kapitena iz slobodnog udarca zasenio "meksikanski Mesi"

Real savladao Majorku u istorijskom meču - 2:0 (1:0)

  • 0
FK Real Madrid Foto: AP/Tanjug

Ukoliko izdrži trku i posle 38 kola prođe prvi kroz cilj kao novi šampion Španije madridski Real će morati na tome da zahvali samo jednom čoveku - kapitenu Serhiju Ramosu.

Drugu utakmcu uzastopno kapiten Kraljevskog kluba je postigao pogodak za ovaj tim i prelomio utakmicu protiv Majorke (2:0) na praznom stadionu "Alfredo di Stefano" u predgrađu Madrida.

Iako je Vinisijsus Žunior lepom egzekucijom na pas Modrića doveo domaćine u vođstvo već u 18. minutu najlepši detalj na meču desio se u 56. kada je Ramos majstorski izveo slobodan udarac i matirao nemoćnog golmana Reinu.

Kao da je duh Kristijana Ronalda ušao u iskusnog defanzivca koji se ispostavlja kao pravi donosilac šampionkse krune u Madrid koja se čeka ravno tri godine.

Zidanov tim je večeras rutinski stigao do novog trijumfa, a Eden Azar je dobio 60-ak minuta da se vrati u formu posle povrde.

Majorka je zapretila na drugoj strani nekoliko puta, ali nedovoljno da se matira Tibo Kurtou.

Ipak, utakmica će ostati zlatnim slovima upisana u istoriji ovog kluba pošto je Luka Romero debitovao u redovima gostiju sa 15 godina i 230 dana i postao najmlađi fudbaler u istoriji Primere. Radi se o momku argentinskog porekla koji je rođen u Meksiku, a svi ga porede sa legendom Barsleone Lionelom Mesijem.

Posle 31. kola Real i Barsleona imaju po 68 bodova, ali Madriđani imaju bolji međusobni skor koji ima daje rednost na kraju trke u slučaju da je okončaju sa istim bodovnim saldom.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA