≫ 

Ko je Lalatovićev čovek od poverenja? Vodio ga u 6 klubova, a on mu je golom doneo prvi trofej

Stefan Đorđević bio je strelac odlučujućeg penala u seriji u finalu Kupa protiv Partizana.

  • 9
Nenad Lalatović i Stefan Đorđević "Idi tamo i donesi mi Kup": Lalatović i Đorđević Foto: MN Press

Stefan Đorđević fudbaler Vojvodine doneo je poslednjim penalom u seriji pehar Kupa Srbije svom klubu i treneru Nenadu Lalatoviću, kojem je ovo prvi trofej u trenerskoj karijeri.

Vojvodina i Partizan su odigrali nerešeno u finalu 2:2, a posle produžetaka ostao je isti rezultat, pa se krenulo u penal seriju. Partizan je bio neuspešniji jer su Vitas i Zdjelar promašili svoje šuteve, a onda je Đorđevič stavio tačku na osvajanje Kupa.

Međutim, malo ko zna da je Đorđević izgleda igrač u koga Lalaović dosta veruje jer ga je vodio u čak nekoliko klubova u Srbiji počev od Proletera, Voždovca, Borca iz Čačka, Crvenoj zvezdi,  Radničkom iz Niša i Vojvodini.

- Ja sam bukvalno rastao sa njim, jer smo prvi put sarađivali kada sam imao 18 godina, u Proleteru, a njemu je, nakon Srema iz Sremske Mitrovice, to bio drugi klub u trenerskoj karijeri.

-Кada je prošli put bio u Vojvodini i kasnije u Čukaričkom, ja sam tada bio u Italiji, ali sam praktično u svakom drugom klubu bio sa njim. Jako mi se sviđa njegov način rada, jer igra moderan, napadački fudbal, sa visokim presingom.

Stefan Đorđević Vojvodina Stefan Đorđević na meču sa Čukaričkim Foto: MN Press

- Jednostavno, kod njega morate biti jako spremni i istrenirani da biste ispunili njegove zahteve. On je čovek koji mnogo traži, ali i mnogo daje. Ja sam vaspitan tako da uvek prvo gledam kakav je ko kao osoba, a on je stvarno dobar čovek, koji će svakome izaći u susret i gledati kako da mu pomogne.

- Ovde sam došao da pokušamo da osvojimo taj trofej u Кupu i mislim da bi i njemu to bila kruna dosadašnjeg rada. On je do sada dva puta stizao do polufinala, prošli put zajedno sa mnom u Nišu, gde smo napravili istorijski uspeh, a sa njim i inače skoro uvek bio u vrhu.

- Sa Borcem iz Čačka, Radničkim, on je bio i sa Vojvodinom, Čukaričkim… Bukvalno, kad god sam sa njim radio u Srbiji, nije mi se desilo da sam ispod drugog ili trećeg mesta. To opet pokazuje jednu dobru naviku borbe za vrh - rekao je pre nekoliko dana  Đorđević.

Video: Lalatović odgovorio Grobarima: Reakcije neprimerene, ali i ja trpim uvrede

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA