≫ 

Kako je Ronaldo zbog Van Nistelroja plakao kao dete: Surovi detalj iz svlačionice Junajteda

Holanđanin je bio egoističan i grub za tadašnjeg mladog momka od 20 godina koji se probijao na fudbalskoj sceni

  • 0
Rud Van Nistelroj Kristijano Ronaldo Foro: Guliver/Alex Livesey/Getty Images

Bivši igrač Mančester Junajteda, Luis Saha, otkrio je da je holandski igrač i tada zvezda Junajteda, Rud van Nistelroij jednom rasplakao Kristijana Ronalda tokom svađe u svlačionci i to nedugo nakon smrti oca portugalske zvezde 2005. godine.

Bivši napadač - koji je igrao zajedno sa dvojcem na Old Trafordu - tvrdio je da se Ronaldo i Nistelroj nikad nisu slagali, jer je Holanđanin želeo da postigne sve golove.

Kristijano Ronaldo i Zoran Tošić, Mančester Junajted Kristijano Ronaldo (levo) i Zoran Bambi Tošić iz vremena Junajteda Foto: Guliver/Getty Images/Alex Livesey

Saha je izjavio da se glad za golovima Van Nistelroja pokazala teškom za mlađe igrače tima Sir Aleksa Fergusona.

U razgovoru za FourFourTvo rekao je:

- Rud je imao takav ego, želio je sve povlastice. A ponekad je za razvoj Kristijana Ronalda i Vejna Runjaa bilo teško, pa je morao da se menadžer pozabavi time.

Da li je ga je Rud rasplakao?

- Da, bilo je priča jer mislim da su završile sa svađom u trenutku kad je Kristijanov otac preminuo, tako da nije bio pravi trenutak. Takve stvari se događaju kada dva igrača imaju puno duha, ali siguran sam da Rud žali zbog nekih svojih reči.

Rud Van Nistelroj Rud Van Nistelroj / Foto: Printscreen Youtube

Ronaldo i Van Nistelroj nakratko su se okupili u Real Madridu, ali bivši napadač PSV-a otpremljen je u Hamburg nakon samo šest meseci zajedno.

Petostruki pobednik Zlatne lopte koji je takođe plakao tokom intervjua s Pirsom Morganom o svom ocu - prethodno je otkrio da je Van Nistelroj jedna od njegovih ključnih inspiracija.

Prijatelj ser Aleksa Fergusona, Alastair Kempbel, takođe je govorio o svađi između dvojica Junajteda, koji je kulminirao tako što je poslao kući Van Nistelroja.

Rekao je: "Menadžer Junajteda nije bio siguran šta će se desiti sa Rudom van Nistelrojem.

- Vrlo samoljubiv. Poslednja slamka bila je kada je rekao Kristijanu Ronaldu da je našao novog tatu u pomoćnom treneru Karlosu [Kejrošu prim. aut} - tačno nakon što je Ronaldov tata, koji je bio alkoholičar, umro.

- Karlos ga je zamolio da pokaže poštovanje i on je rekao da tamo nikoga ne poštuje. Kasnije se izvinio, ali Kristijano nije prihvatio. Aleks je poslao Van Nistelroja kući kad je kasnije čuo za to. Nije bio siguran šta će da radi. sa njim. -rekao je Alstair Kempbel.

Arsenal je vezao dva poraza, očajan je u odbrani, pa su i kec i dvojka poravnati na 2,70. Pogledajte i ostale MOZZART kvote za meč Sautempton – Arsenal.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA