Stadion Hajduka zatvoren zbog torcidaških pokliča "Oj hrvatska mati, Srbe ćemo klati"

Teško da će i ova kazna biti dovoljna da se stane na put ludilu Torcide

  • 4
Torcida, koreografija, tenkovi, oluja Printskrin: Youtube/Frane Kapić

Hrvatski nogometni savez kaznio je splitski Hajduk zatvaranjem stadiona na jednu utakmicu zbog incidenata Torcide na utakmici protiv Lokomotive prošle nedelje na utakmici sa Lokomotivom u Kranjčevićevoj.

Splitski klub kažnjen je zbog neprimerenog skandiranja navijača "Oj hrvatska mati, Srbe ćemo klati", i tridesetak upaljenih baklji u porazu 2:3 od Lokomotive, prenose hrvatski mediji

Osim zatvaranja stadiona, Hajduk će morati da plati i 40.000 kuna, a Lokomotiva kao organizator 10.000 kuna.

Hajduk u petak na Poljudu dočekuje Slaven, a u toj utakmici može otvoriti kapije svog stadiona, jer kazna stupa na snagu tek nakon isteka roka za žalbu, a to je osam dana.

To znači da Hajduk verovatno neće imati podršku navijača u jednoj od ključnih utakmica u borbi za drugo mesto, protiv Osijeka 5. jula ako se ne bude žalio, ili protiv Rijeke 19. jula ako se bude žalio.

Hajduk je ranije ove sezone, zbog incidenata na derbiju s Dinamom na Poljudu u martu ove godine, u sklopu 25. kola, kažnjen sa dve utakmice bez navijača i 40.000 kuna.

Morbidan ispad u Kranjčevićvoj samo je jedan u nizu Torcide u poslednje vreme. Nedavno su navijači Hajduka iz Šibenika ispisali jezivu poruku na kući napadača tog kluba Marina Jakoliša, a još uvek se ne zna da li tvrdo navijačko jezgro Splićana stoji iza užasne poruke za našeg Novaka Đokovića koja je osvanula u tom Dalmatinskom gradu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boske100

    25. jun 2020 | 14:13

    Možete ga nama........

  • Перагеније

    25. jun 2020 | 14:23

    Хехе, то једино и могу - да певају. Славни борци за слободу, хаха.

  • mile

    25. jun 2020 | 17:00

    Zivelo bratstvo i jedinstvo Komunisti yu nostalgicari i Rusofili

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA