≫ 

Bundesliga krunisala najboljeg igrača: Zna se, nema boljeg od poljske gol-mašine!

LevanGOLski na tronu

  • 0
Robert Levandovski Foto: Tanjug/AP

Još jedna šampionska sezona Bajerna iznedrila je iz tabora bavarskog tima i najbljeg igrača sezone oko čega nije bilo mnogo dileme: Robert Levandovski je bio bez premca u Bundesu ove sezone, uz to da šampionat završava i kao najefikasniji igrač sa 33 gola.

Peti put Poljak je najbolji golgeter lige, četvrti put u pet godina, što je dostignuće kojim malo koji igrač u istoriji fudbala može da se pohvali.

Oboreni su i neki rekordi, kao onaj sa početka sezone kada je Levandovski bio strelac makar jednom u svakoj od utakmica u prvih 11 kola. Sa 33 data gola ove sezone, najefikasniji je stranac u istoriji takmičenja - kada je reč o pogocima za jednu sezonu.

Levandovski je nagradu za najboljeg igrača sezone osvojio na osnovu glasova navijača i eksperata.

U konkurenciji su još bili Džejdon Sančo iz Borusije i Kai Haverc iz Bajera, pomenuti tandem kao najveća pretnja Levandovskom, ali su trku završili daleko iza Poljaka - sa čak 50 posto manje glasova od šampiona.

Uz njih, kandidati su bili još Timo Verner (Lajpcig), Amin Harit (Šalke), Erling Haland (Borusija) i Serž Gnabri (Bajern).

Video: Snimci za istoriju: Bundesliga se vratila, a evo kako se sada igra fudbal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA