Igrao je s Maradonom i pokorio Italiju, a danas je beskućnik i narkoman koji preživljava na ulici

Tužna priča nekadašnjeg veziste Napolija

  • 3
Pjetro Puzone, Maradona Puzone (levo) i Maradona na prijateljskoj utakmici u Aćeri 1984. godine Foto: Printecreen/You Tube/Davide Iacono

Italijan Pjetro Puzone (57) je igrao fudbal u ono slavno doba Napolija kada je podno Vezuva, ali i u celoj Italiji, glavnu reč na terenu vodio Dijego Maradona. Međutim, trideset godina kasnije, bivši vezista Napolija živi na ulici i jedva preživljava iz dana u dan.

Njegovu potresnu priču objavila je "Gazeta" koja donosi i detalje sunovrata fudbalera koga su se mediji setili tek pre neki dan kada je jedan slušalac na radio stanici otkrio da ga viđa kao klošara u teškom stanju.

Puzone spava na ulici u Aćeri, njegovom rodnom gradiću udaljenom oko 14 kilometara od Napolija, a beskućnik je postao posle niza problema sa zakonom u koje je upao.

Bivši fudbaler sa San Paola je postao narkoman i njegov život se srozao do te mere da je postao beskućnik, iako je bio osvajač Skudeta kojim je zaradio dovoljno za lagodan život.

Vest o tome u kakvom je stanju došla je i do fudbalera Napolija koji su ubrzo napravili "WhatsApp" grupu i snimili kratak video podrške za Puzonea, poželevši mu brz oporavak.

Gradonačelnik Aćere, Rafaele Letijeri, dao je izjavu za Gazetu kojom je potvrdio da se radi na tome da se Puzoneov život dovede u normalu.

- U maju smo pokušali da ga izvedemo na pravi put, ali savetovanja i odvikavanje od droge nisu pomogli. Nadam se da će ga ovaj gest ljudi iz Napolija barem malo stimulisati da poradi na sebi - rekao je Letijeri.

Puzone je bio fudbaler Napolija u legendarnoj sezoni 1987. godine kada je klub sa San Paola osvojio Seriju A sa 42 boda, tri više od tada drugoplasiranog Juventusa.

Video: Boginja Napolija ispred legendarnog grafita boga Napulja: Ovde niko ne primećuje Maradonu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • @Kiki

    27. jun 2020 | 14:03

    I reče bog :. Ja ću da ti uzmem pamet a ostalo ćeš sam sebi da uzmeš. I tako bi. Zato kad imaš seti se onih koji nemaju. Neki se toga ne sete!!!???

  • Q

    27. jun 2020 | 19:33

    A sto je tuzna prica,to sto se drogirao!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA