≫ 

Selta lukavštinom Aspasa šokirala Barsu! O sudbini Blaugrane i tituli se sada pita Real Madrid

Selta je ozbiljno parirala modro-plavima

  • 0
Selta - Barselona Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Barselone odigrali su nerešeno 2:2 sa Seltom iz Viga u meču 32. kola španske Primere.

Barselona je tako napravila ozbiljan kiks i 88. minutu meča možda čak (mada je prerano tvrditi naravno) i izgubila titulu!

Iako je Blaugrana po običaju više držala loptu u nogama, Selta je više gađala okvir gola, a podosta je i seckala igru u meču u kom su obe ekipe imale svoje šanse za pobedu.

Posle napetog starta gde je Đerar Pike pogodio prečku, a Đordi Alba dobio žuti karton zbog laktanja u 12. minutu, Barselona je povela u 20.

Genijalnost Mesija je tada došla do izražaja jer je Argentinac iz pozicije povoljne za direktan šut ka golu, centrirao Suarezu, a ovaj je glavom skrenuo u mrežu za 1:0.

Od tog trenutka je propušteno još nekoliko prilika jer je lopta posle šuteva Jaga Aspasa i Fjodora Smolova blokirana ili presecana na putu do gola, dok su na drugoj strani iznad prečke ciljali Mesi i Ansu Fati.

Selta je izjednačila u 50. minutu. Aspas je poslao promišljenu duboku loptu napred, Okaj Jokuslu je istrčao desno, u petercu ga je ispratio Fjodor Smolov i za to bio nagrađen.

Turčin mu je vratio loptu, a mreža Barse se zatresla za 1:1. Bilo je očekivano da će gosti navaliti napred i ponovo su poveli u 67. minutu.

U gužvi koja se stvorila u i oko kaznenog prostora Selte, Leo Mesi je ukrao loptu i doturio je Urugvajcu koji se pored svog čuvara samo okranuo i pucao iz prve u dalji ugao po zemlji za 2:1.

Selta - Barselona Foto: Tanjug/AP

Međutim, Selta je posle Nolitove propuštene šanse u 80. minutu iskoristila onu iz 88.

Aspas je namestio loptu da izvede slobodan udarac sa ruba šesnaesterca i umesto da šutira preko živog zida, lukavo je gađao pored, pogodio bliži ugao i izjednačio na 2:2.

Do kraja meča Nolito je imao još jednu šansu, odbranio mu je Mark Andre Ter Štegen, pa se Barselona vraća kući sa bodom.

To znači da posle 32 odigrana meča ima ukupno 69 i drži prvo mesto u Primeri. Međutim, Real Madrid koji ima utakmicu manje, nalazi se na drugom mestu sa samo bodom manje od katalonskog kluba.

Selta - Barselona Foto: Tanjug/AP

Real će šansu da prestigne Barselonu imati u meču protiv njenog gradskog rivala Espanjola, koji je baš u subotu objavio da je prekinuo saradnju sa svojim trenerom Abelardom Fernandezom.

Da podsetimo, u prvom meču dana Atletik Bilbao je pobedio Majorku sa 3:1 golovima Garsije, Sansea i Vilalibrea, dok je jedini pogodak za goste dao Ante Budimir.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Mesi i ekipa ponovo na treningu: Ovo je vozni park fudbalera Barselone, vredan nekoliko miliona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA