≫ 

FSS podsetio na Petkov slalom na debiju i demoliranje Francuza: I FIFA se oprostila u dve fotke

Vest je jako odjeknula u Srbiji, Evropi i svetu

  • 0
Dejan Stanković Ilija Petković

Foto: MN Press

Od Ilije Petkovića, čuvenog trenera i legende jugoslovenskog, kasnije i srpskog fudbala oprostilo se mnogo pojedinaca i organizacija.

Nemila informacija o smrti se brzo proširila u subotu popodne pa se od Petkovića oprostila između ostalog i krovna fudbalska svetska organizacija FIFA putem svog naloga namenjenog svetskim prvenstvima.

- Ilija Petković, koji je igrao za Jugoslaviju na Svetskom prvenstvu 1974. i vodio Srbiju i Crnu Goru kao selektor 2006. preminuo je sa 74 godine. Naše misli idu njegovim voljenim u ovom teškom trenutku - pišu iz FIFA uz dve fotografije Petkovića iz igračkih i trenerskih dana.

 

Svoj omaž dao je i Fudbalski savez Srbije. Petković, nekadašnji "Tajfun sa Karaburme" odigrao je 43 utakmice i dao šest golova.

Već na debiju aprila 1968. godine učestvovao je u demoliranju Francuza sa nekoliko "slaloma" (5:1), pa je FSS baš taj isečak iz istorije slavnog trenera izabrao za podsećanje.

 

Da podsetimo, Petković je preminuo u subotu posle nekoliko dana borbe za život. Njemu je pukao čir, stvar se zakomplikovala kada mu je otkriven i korona virus i Petković je na kraju ipak nije izdržao.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA