Čačak i rakija ne idu odvojeno! Milunović o odrastanju na parkingu "Slobode" i srpskoj "Svetoj Gori"

Zanimljivo viđenje rodnog grada iz ugla jednog Čačanina

  • 1
Nemanja Milunović Foto: Printscreen Youtube

Fudbaler Crvene zvezde Nemanja Milunović opisao je razlike između Beograda i Čačka, naveo je prednosti svog kraja i objasnio zbog čega je Čačak "mir", a zašto su Beograd "mogućnosti".

On je otkrio i kako je na parkingu poznate fabrike praktično odrastao kao dete koje je tek počinjalo da se bavi fudbalom.

- Pošto živim nedaleko od velike fabrike "Sloboda", pa, njihov parking koji je vikendom bio prazan mi iz komšiluka smo koristili da igramo i košarku i fudbal, normalno najviše fudbal. Danas kad odem volim da posvetim pažnju roditeljima da bi oni uživali sa unucima - rekao je Milunović u klupskoj emisiji "Zvezda = Srbija".

Zbog brzine Beograda voli čačanski mir i vreme sa porodicom zbog čega za vikende obično odlazi tamo.

- Za razliku od današnje dece koja dosta provode vremena na telefonu, nas su tražili po igralištima da nas dozovu da ručamo i večeramo. Neumorni smo bili. Fudbalski počeci su bili na terenima oko kuće, ali najveća zasluga je Borac iz Čačka.

Kao nezaobilazno mesto označava Ovčar Banju, što zbog prirodnih lepota, ali i zbog manastira.

- Svi ljudi koji vole prirodu su čuli za Ovčar Banju i Ovčarsko-kablarsku klisuru. Baš sam tamo proveo vikend sa roditeljima i suprugom... Tu se nalazi i "srpska Sveta Gora", deset manastira. Svako ko hoće mir posle gradske žurbe treba tu da dođe i da oseti mir - kaže Milunović.

U Čačku preporučuje centar grada i glavni trg, spomenik Stepi Stepanoviću i kuću gde je živeo, galeriju Nadežde Petrović i manastire.

Govorio je i o dešavanjima u gradu i oko njega, a podsetio je i zbog čega Čačak nemoguće odvojiti od dobre rakije koju preporučuje kao lep poklon za prijatelje.

- Taj kraj je poznat po dobrim jelima kao što je teletina ispod sača, a ima i dobre šljivovice, rakije, jedno bez drugog ne ide - istakao je Milunović.

Video: Nemanja Milunović utučen posle Zvezdinog debakla od Bajerna

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirjana

    27. jun 2020 | 21:03

    Predivna emisija, predivni Milunovic gledala sam na Zvezdinom kanalu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA