≫ 

Osramoćeni HSV popio "petardu", navijači uzimali ogromne pare kladeći se protiv svog kluba

Nemački velikan pao na najniže grane

  • 0
HSV Užasnuti rezervista HSV-a; Foto: Printscreen/Streamja

Poslednje kolo Cvajte donelo je još jednu bruku jednog od najpopularnijih klubova u Nemačkoj Hamburger SV koji je poražen kod kuće sa 5:1 od Sendhauzena čime je izgubio šansu da se preko baraža vrati u Bundesligu.

Iako je šampion Arminija iz Bilefelda pobedila Hejdenhajm sa 3:0, HSV protiv Sendhauzena, tima kome ništa ova utakmica nije značila, nije mogao ni do boda koji bi mu na kraju doneo plasman u doigravanje s Verderom.

Nekadašnji šampion Evrope potpuno se raspao u poslednjih sedam minuta kada je primio čak tri gola i doživeo pravu katastrofu, a bruku mu je zapečatio fudbaler koga su se odrekli prošlog leta Denis Diekmejer.

Čovek koji je čekao nekoliko godina na prvenac u profesionalnoj karijeri je tek pre nekoliko nedelja postigao prvi gol u dresu Sendhauzena, a danas je, ironično, zapečatio sudbinu svog nekadašnjeg kluba golom za 5:1.

Najzanimljivije je što su se razočarani navijači HSV-a obeshrabreni užasnim igrama prethodnih nedelja uoči utakmice kladili da će im baš Diekmejer dati gol, a jedan je na toj opkladi na uloženih 5 zaradio 750 evra, pa mu još jedna sezona u Cvajti voljenog tima neće baš toliko teško pasti.

U svakom slučaju, posle 34 odigranih kola Arminija i Štutgart su novi bundesligaši, dok će trećeplasirani Hejdehajm u četvrtak gostovati Verderu u prvom meču baraža za plasman u elitu. Revanš baraža je sledećeg ponedeljka.

Iz Cvajte su ispali Vehen Vizbaden i Dinamo iz Drezdena dok će šestostruki šampion Nemačke Nirnberg kroz baraž sa trećeplasiranim iz Treće lige morati da se izbori za opstanak među drugoligašima.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA