≫ 

Mihin Gambijac dominirao, Bolonja uzela bodove i ostavila Sampdoriju na ivici ambisa

Barou strelac i asistent u trijumfu gostiju na "Marasiju"

  • 0
musa barou Foto: Tanjug/Ap

Bolonja je upisala "prvenac" posle "restarta" sezone u Seriji A, i to na mestu gde je Siniša Mihajlović proveo najlepše igračke dane, u Đenovi.

Nije bilo previše sentimentalnosti naravno, Miha je tražio prvu pobedu posle reaktiviranja Serije A, a ona je stigla u režiji Muse Baroua protiv Sampdorije - 2:1.

Briljirao je Gambijac sa golom iz penala i asistencijom za Orsolinija, koji je stavio tačku na trijumf gostiju na "Marasiju". Barou je u toj akciji potvrdio klasu, izigrao dvojicu čuvara, prošao sa loptom između dvojice, potom servirao Orsoliniju "zicer", a ovaj pogodio glavom za 2:0.

Bio je to ključni momenat meča, Bolonja je tada sebi mogla da pripiše bodove, mada je Samp do kraja u jednom momentu i ugrozio pobedu gostiju golom Bonacolija (88. minut).

Iskoristio je napadač Đenovljana kiks golmana Bolonje Skorupskog da prepolovi razliku, uneo nervozu u redove gostiju, ali se sve na kraju trijumfalno završilo po Mihajlovićev tim.

Bolonja posle 28. kola ima 37 bodova, na sigurnom je mestu u sredini tabele, trenutno 11, daleko od najugroženijih ekipa.

Poraz je Sampdoriju uveo u ozbiljan problem, tek jedna bod od zone ispadanja imaju Đenovljani posle trećeg vezanog neuspeha, pa ekipu Klaudija Ranijerija do kraja čeka grčevita borba za opstanak.

Osim ovog meča, danas su na programu bile i ostale utakmice 28. kola, a jedna od najboljih igrača kola bio je Srbin Darko Lazović sa golom i asistencijom u uzbudljivom remiju Verone i Sasuola (3:3).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA