≫ 

Korona ih ubila više nego Bajern: Borusija zabeležila rekordni gubitak u proteklih nekoliko meseci

Popularni Milioneri razmišljaju o prodaji najboljih fudbalera

  • 0
Bundesliga, Borussia Dortmund,  FC Bayern Munich Stadion Borusije Vestfalen koji zvrji prazan; Foto: Tanjug/AP

Nagađali smo tokom perioda pandemije korona virusa i vanrednog stanja kada je čitav svet bio zatvoren u karantinu kolike će finansijske posledice pretpeti klubovi zbog činjenice da se ne igraju utakmice.

Prva je sa jasnim ciframa u javnost izašla Borusija iz Dortmunda, a ekonomski eksperti su izradili ne baš ohrabrujuće proračune za rukovodstvo vicešampiona Nemačke. Naime, prema zvaničnim podacima, Borusija je u gubitku od 45 miliona evra.

Vanredno stanje je dovelo do prekida svih prihoda u klubu, a najveći gubitak je zbog praznih tribina, jer Dortmund ima generalno najveću posetu u celoj Bundesligi.

Čuveni stadion Vestfalen je dva meseca bio prazan, a ništa bolje nije bilo ni kada je prvenstvo Nemačke nastavljeno, jer su se utakmice igrale bez publike.

Nada svih u Dortmundu je da bi letnji prelazni rok mogao da donese neke osetljivije prihode, koji bi poravnali gubitke, ali za sada još nema konkretne ponude za "zlatnu koku" Džejdona Sanča koji košta preko 100 miliona evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA