Sunovrat karijere Pavkova: Kako su loša procena i jedan promašaj njega i Zvezdu koštali miliona?

Momak iz Begeča je pre godinu dana na stolu imao ugovor života. Kockao se, tražio više i izgubio

  • 25
Milan Pavkov, FK Crvena zvezda Foto: MN Press

Pre tačno godinu dana Milan Pavkov je bio na korak od ugovora života. Đangsu Suning je za obeštećenje Zvezdi dao tri miliona evra, a njemu obećao milionski ugovor kojim je mogao da obezbedi sebe i svoju porodicu. Tada je napravio pogrešnu procenu, odbio je ponuđeni ugovor, tražio veći novac i izgubio sve.

Posle toga krenuo je i igrački sunovrat momka iz Begeča, koji je ove sezone odigrao 29 utakmica u svim takmičenjima i postigao 9 golova (od čega tri sa penala), što je daleko ispod učinka koji se očekivao od njega. Izgubio je i mesto startera već i kod Vladana Milojevića, a i definitivno po dolasku Dejana Stankovića, sa kojim je imao i sukob, koji je kasnije zataškan snimkom i zajedničkim intervjuom gde je sve demantovano.

Da može da vrati vreme, nema dileme da bi Pavkov prihvatio ponudu Đangsua i sada zgrtao milione.

Na stolu mu je bio ugovor vredan 1.2 miliona evra po godini, na šta je on pristao i otputovao u Kinu posle dogovora. Ipak, po dolasku tamo, odlučio je da traži više, posle savetovanja sa agentom, koji mu, sada je već jasno, nije dao najpametniji savet. Pavkov je tražio ugovor od dva miliona, ali je umesto toga dobio povratnu kartu.

Godinu dana kasnije doživeo je da bude nepoželjan u ekipi i da mu cena na tržištu drastično pada.

Prema najnovijem preseku specijalizovanog sajta Transfermarkt, Pavkovu je cena pala na 2.2 miliona evra, što je pad od 1.3 miliona za samo nekoliko meseci. Pavkov je vrhunac tržišne cene dostigao u oktobru 2019. godine, kada je njegova vrednost procenjena na 4.5 miliona evra.

RED STAR Promašaj karijere Milana Pavkova na meču Lige šampiona protiv Totenhema; Foto: MN Press

Samo nekoliko dana kasnije, Pavkov je imao promašaj karijere i to na godišnjicu kada su ga golovi protiv Liverpula lansirali u fudbalska nebesa zbog čega je postao idol navijača kakvog dugo nisu imali.

Tada je ponovo Zvezda igrala Ligu šampiona, protiv engleskog Totenhema, na isti dan u isto vreme u gotovo istom minutu. Igrao se 22. minut kada je 6. novembra 2018. godine zatresao mrežu Liverpula, a tačno godinu dana kasnije, 6. novembra 2019. godine u 23. minutu promašio je zicer protiv Totenhema.

Da je tada matirao Lorisa, pitanje je kako bi se i taj meč završio (Zvezda je na kraju izgubila 4:0) i kako bi se razvila karijera Milana Pavkova.

Sudbina se u godinu dana neverovatno poigrala s njim, pa je jedna loša procena i jedan promašeni zicer uticala na to da od heroja postane nepoželjan na Marakani.

Kakva mu je bila cela sezona, tako je na kraju i završena. Loše. Zbog povrede lica propustio je šampionsku proslavu, jer je na utakmici protiv Proletera u poslednjem kolu polomio jagodičnu kost. Nakon toga je morao i na operaciju i trenutno se oporavlja.

Pavkov sa Zvezdom ima ugovor do januara 2023. godine, ali nema sumnje da će crveno-beli već ovog leta pokušati da ga prodaju.

Video: Pesma koju Delije pevaju Milanu Pavkovu

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA