≫ 

Zvezdu čeka "minsko polje" od drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona

Crveno-beli bi mogli da imaju težak posao već na početku svog evropskog puta i to iako startuju od 2. kola

  • 22
FK Crvena zvezda, 31 titula Foto: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde imaće nikad teži evropski put naredne sezone, nakon što je UEFA odlučila da promeni sistem kvalifikacija za Evropu posle pandemije korona virusa.

Naredne sezone će se u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope igrati jedan meč, uz izuzetak plej-ofa Lige šampiona, gde će se igrati dva meča.

Dejan Stanković Foto: Marko Jovanović

Takođe, žrebom će biti odlučivano ko će biti domaćin, tako da će sreća umnogome odlučivati o evropskom putu Zvezde

Sve do 8. avgusta i revanša osmine finala aktuelnog izdanja Lige šampiona, Juventus – Lion i Barselona – Napoli, neće biti poznato da li će Crvena zvezda imati evropski start u prvom ili drugom kolu, u praksi hoće li na teren 18. ili 25. avgusta.

Ekipi Dejana Stankovića bi olakšalo ukoliko Barselona eliminiše Napoli, Juventus eliminiše Lion, ali i da Atletiko Madrid bude među četiri najbolje ekipe u Španiji, što sinoć posle remija sa Barsom i može da ostvari.

Ukoliko se ova tri uslova poklope, Zvezda bi takmičenje u kvalifikacijama počela od drugog kola, što bi joj donelo lakšu situaciju, jer bi bila među nosiocima i u drugom i u trećem kolu.

Na ruku joj ide i remi Jang Bojsa sa Servetom u Švajcarskoj. Podsetimo, crveno-belima je potrebno da titulu osvoji Sent Galen kako bi bili nosioci u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a pomenuti tim će imati priliku da posle 27. kola ode na plus dva.

Međutim, pre toga potencijalno u drugom kolu crveno-beli mogu da nalete na minu.

Video: Borjan psovkom iz navijačke pesme prozvao Partizan

Nekoliko evropskih klubova, poput Crvene zvezde, gledaće ka ishodima istih mečeva, u slučaju prolaska Juventusa i Barselone imaće kasniji start.

Najviše se to odnosi na Ajaks, koji bi izbegao kvalifikacije i direktno se plasirao u grupnu fazu. U istom raspletu, Dinamo Zagreb bi krenuo od trećeg kola kvalifikacija. U svakoj varijanti, Salcburg je od plej-of faze, kao klub sa najvećim koeficijentom.

Video: Stanković čuvenom pesmom Delija krunisao slavlje

Jedan rival za izbegavanje, ostali nezgodni

Ako Crvena zvezda startuje od drugog kola, protivnika i mesto odigravanja utakmice saznaće 10. avgusta. Meč bi se, po osnovnom planu održao 15 dana kasnije.

Među potencijalnih deset protivnika u drugom kolu, jedan se izdvaja kao apsolutno nepoželjan Kluž.

Kao nezgodni rivali za nivo drugog kola kvalifikacija nameću se ubedljivo najbolji slovački tim Slovan iz Bratislave, dvostruki uzastopni šampion Mađarske Ferencvaroš, kiparski prvak Omonija, pa i stari Zvezdin poznanik Suduva.

Sve u svemu veliki ispit čeka Dejana Stankovića i njegovu ekipu, a jedino što im preostaje da se dobro pripreme i da misle samo o svojoj igri, a ne o rivalu.

Video: Pehar u rukama šampiona: Zvezdini fudbaleri, treneri Stanković i Milojević, podigli trofej

(Telegraf.rs/Izvor: Sportski žurnal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Soda

    1. jul 2020 | 09:36

    Za izbegavanje Kluz.nezgodni Sudova, Omonija. Pa ko nam odgovara:Vodojaza, Trepca I tome slicni.BRUKA

  • Slobo

    1. jul 2020 | 09:50

    Marko Marin je nama bio pola ekipe. Bez njega sve ovo izgleda mlitavo dosta. I sa njim pred kraj nije bilo bombona ali je ipak on to na silu nekako ispravljao...

  • goxy

    1. jul 2020 | 09:16

    Sa ovim trenutnim igracima mozemo samo sa Macvom da igramo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA