≫ 

Skoro cela Superliga se seli na Zlatibor: Kako će izgledati "korona pripreme" i fudbalska gužva?

Mali je broj klubova koji neće biti na Zlatiboru - čak 11 ekipa biće na planinskoj lepotici, računajući i istoimeni klub, koji ne mora da odlazi iz baze

  • 5
Korona pripreme na Zlatiboru Ilustracija: Nikola Jovanović

Nema više Austrije, Slovenije ili Turske - egzotika je pala u drugi plan kada su u pitanju pripreme srpskih fudbalskih klubova, pa će mnogi superligaši na Zlatiboru brusiti formu ili kovati evropske planove.

Pasoš će ovog leta biti nepotreban fudbalerima iz Srbije, štaviše, skoro svi će biti na Zlatiboru i malo je izuzetaka i terminskih odskakanja u boravku na ovoj planini.

Pandemija korona virusa je učinila svoje, naročito je bila nemilosrdna prema Crvenoj zvezdi, u kojoj je pet igrača bilo ili je i dalje zaraženo. Što se šampiona tičee, oni će imati dva dela priprema u Srbiji, na Divčibarama i u Vrnjačkoj Banji.

- Obavićemo 9. i 10. jula testiranje igrača, 11. jula je prozivka i odlazak na Divčibare. Imaćemo 20. jula prijateljsku utakmicu i time zatvoriti prvi deo. Posle dva slobodna dana idemo u Vrnjačku Banju na osam dana, gde ćemo odigrati tri pripremne utakmice. Radimo još na protivnicima, a gledaćemo da napravimo jednu lepu utakmicu pred početak prvenstva na našem stadionu. Biće to protiv stranog kluba. Uz dužno poštovanje svim domaćim klubovima, gledaćemo da dovedemo jednog jačeg protivnika - najavio je nedavno trener crveno-belih Dejan Stanković.

Partizan ima zadatak da se u Evropi pokaže posle sezone bez trofeja, pa će žestok biti ritam na Zlatiboru - Savo Milošević će predvoditi najzvučnije klupsko ime u ovoj bazi.

- I ranije sam se zalagao da kompletan trenažni proces bude sproveden na Zlatiboru, pošto tamo imamo sve uslove za rad, a cela ova priča sa virusom korona je otklonila i najmanju dilemu. Na Zlatibor stižemo odmah posle prozivke 4. jula, gde ostajemo do 11. jula i vraćamo se četiri dana kasnije na završni deo do 26. jula. Zasad imamo tri zakazane provere, protiv Proletera, Mladosti iz Lučana i Zlatibora - rekao je Milošević u najavi okupljanja.

Kada je Proleter u pitanju, situacija je bila osetljiva jer je klub igrao u poslednjem kolu protiv Crvene zvezde.

mateo Garsija Foto: MN Press

- Ne možemo da se opustimo, pogotovo što čitamo u medijima da se virus vraća u neke gradove, kao što su Kragujevac, Novi Pazar i Beograd. Imamo to na umu i nadam se da će to biti brzo sanirano. Treba da putujemo na Zlatibor, koji se spominje kao moguće novo žarište. Neću ni da razmišljam u pravcu da bi opet moglo da dođe do odlaganja treninga i takmičenja - rekao je za "Dnevnik" trener Branko Žigić pred polazak 1. jula, a ekipa će dve nedelje provesti u "Palisadu".

Što se tiče ekipa sa evropskim ambicijama, TSC će biti jedini koji ne odlazi iz svoje baze. Klub je odavno napravio sebi sve uslove i direktor kluba Sabolč Palađi smatra da nema potrebe za putovanjem, osim kada su u pitanju trening mečevi. Apetiti su porasli i Vojvodini, koja će malo produžiti pauzu zbog nagrade igračima, osvajačima Kupa.

Nenad Lalatović neće zakazati okupljanje za datum pre 5. jula, a još nije izvesno gde će ekipa ići i da li će uopšte napuštati centar "Vujadin Boškov".

Novajlije iz OFK Bačke će ostati u Vojvodini, pa će igrati pripremne mečeve protiv Radničkog iz Sombora, TSC-a, Kabela, Rada i Inđije od 8. do 25. jula.

pregledcukaricki2.jpg Čuka je prvo testirala igrače na koronu Foto: FK Čukarički

Čukarički će od 12. jula boraviti na Zlatiboru u hotelu "Tornik", na ovoj planini će još biti Spartak iz Subotice, Metalac, Rad, Radnik iz Surdulice i Mladost iz Lučana.

Ivanjički Javor neće napuštati svoj grad, štaviše, to je i tradicija kluba, nevezano za pandemiju korona virusa. Od Inđije se ne očekuje da napušta bazu, trener Aleksandar Janjić je čak pomerao početak okupljanja zbog nekoliko bolešljivih igrača, pa su svi testirani na korona virus.

Voždovac neće biti na Zlatiboru, već u bazi koju koristi i Crvena zvezda ovog leta. Voždovčani će trenirati na svom stadionu do 6. jula, kada ih očekuje put u Vrnjačku Banju gde će na pripremama provesti 12 dana.

Svoje planove nisu objavili samo Mačva, Radnički Niš, Napredak i Novi Pazar, FK Zlatibor nema potrebe da "mrda" iz svoje baze i biće "domaćin" novim rivalima iz najjačeg ranga.

Na Zlatibor planira da ode i Mačva, ukoliko planove ne pokvari korona virus.

Video: Lalatović palio baklju, ludnica u Novom Sadu na dočeku fudbalera Vojvodine

(B. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pulpa

    1. jul 2020 | 16:31

    Zaraziće Zlatibor. Biće ih mnogo na jednom mestu. Predsedniče opštine-Reaguj 😁

  • Chance

    1. jul 2020 | 16:17

    Ceka vas Zlatibor rasirenih koronaskih ruku 😂 Samo danas u Zlatiborskom okrugu 65 novozarazenih.

  • Siki

    1. jul 2020 | 16:23

    Neznam za sta se pripremaju kad je evidentno da ovo zlo nece skoro proci ,pogotovo sjeseni i na zimu .Bojim se da ce sport biti jedan od najpogodjenijih od ove bolestine i da u dogledno vreme nece funkcionisati kako treba i to na globalnom nivou .🤔😥

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA