≫ 

Drama u najavi pred finiš Premijeršipa: Lester "pao" na Gudisonu, Arsenal i Svrake rafalno do bodova

Biće mnogo neizvesnosti do kraja u borbi za treće i četvrto mesto

  • 0
Premier league, Premijer liga, utakmice 1 jul 2020 Foto: Tanjug/AP

Biće drame u borbi za Ligu šampiona u engleskoj Premijer ligi pred finiš sezone. Poraz Lestera od Evertona (2:1) ukočio je "Lisice" čija je treća pozicija sada ugrožena od Čelsija (igra od 21.15 sa Vest Hemom), ali i od Mančester junajteda i Vulverhemptona.

Ova četiti kluba boriće se za dva preostala mesta u Top 4 na tabeli pošto su prva dva osigurali Liverpul i Siti, pa nas do kraja šampionata sasvim sigurno čeka uzbubljiva borba za plasman u elitno evropsko takmičenje.

Do kraja sezone još mnogo bodova je u opticaju, a možda bi duel Lestera i Junajteda u poslednjoj rundi, na "King Pauer" stadionu, mogao biti vrhunac ove uzbudljive trke.

Premier league, Premijer liga, utakmice 1 jul 2020 Defanzivac Evertona Majkl Kin skida loptu sa gol-linije posle kiksa Džordana Pikforda Foto: Tanjug/AP

Elem, tim Karla Anćelotija je "učinio uslugu" Junajtedu i Vulfsima, pa i Čelsiju, u odličnoj utakmici savladao je tim Brendana Rodžersa 2:1, uz golove najvrednijih igrača Rišarlisona i Sigurdsona.

Islanđanin i Brazilac su pogodili mrežu gostiju u prvom poluvremenu, osigurali već tada trijumf, koji su istina teško sačuvali pod naletom Lestera u nastavku.

Ihenačo se lepo snašao u 51. minutu, pogodio je za 2:1, što je bio početak velike ofanzive Rodžersovog tima i prva u nizu opasnih situacija pred golom Džordana Pikforda. A upravo je golman domaćeg tima umalo bio tragičar Evertona u jednoj situaciji, kada mu je lopta prošla kroz noge i skoro prešla gol liniju sa koje je u poslednji čas stigao da skloni Majkl Kin.

Pogledajte ključni trenutak drugog poluvremena.

Igrao se 62. minut kada je Pikford kardinalno pogrešio, rezultat je bio 2:1 i ko zna kako bi se na kraju završila utakmica da nije bilo brzopotezne reakcije Kina.

U preostala dva meča odigrana večeras (od 19 sati) Arsenal i Njukasl su bili golgeterski raspoloženi, a "stradali" su Norič i Bornmut čije su mreže do vrha napunjene.

"Tobdžije" će teško do mesta u Ligi šampiona, osam bodova maje imaju od prvog tima "izna crte" Čelsija, pa ni ubedljiva pobeda nad "kanarincima" 4:0 ne daje mnogo nade navijačima u povoljan ishod sezone.

Premier league, Premijer liga, utakmice 1 jul 2020 Pjer Emerik Obamejang - daleko najbolji fudbaler Arsenala Foto: Tanjug/AP

Jedina, ali tanka uteha Arsenalovim navijačima može biti forma sjajnog Obamejanga, koji bukvalno sam "vuče" ekipu i vadi je iz gorih neprijatnosti. Gabonac je protiv Noriča dva puta pogađao gol, jednom asistirao i sebi tako prilepio etiketu MVP-ja utakmice.

U isto vreme, u Bornmutu, Njukasl je odigrao efikasno, deklasirao domaći sastav 4:1, potvrdio odličnu formu i praktično se osigurao kada je reč o statusu za narednu sezonu.

Premijer liga, 32. kolo:

sreda

Arsenal - Norič 4:0

(Obamejang 33, 67; Džaka 37, Soareš 81)

Everton - Lester 2:1

(Rišarlison 10, Sigurdson 16p - Ihenaćo 51)

Bornmut - Njukasl 1:4

(Gosling 93 - Gejl 5, Longstaf 30, Almiron 57, Lazaro 77

Vest Hem - Čelsi 21:15

subota

Aston Vila - Vulverhempton 0:1

(Dendonker 62)

nedelja

Votford – Sautempton 1:3

(Bednarek 79 - Ings 16, 70, Vord-Praus 82)

ponedeljak

Kristal Palas - Barnli 0:1

(Mi 62)

utorak

Brajton – Mančester j. 0:3

(Grinvud 16, Fernandeš 29, 50)

četvrtak

Šefild - Totenhem

Mančester siti – Liverpul 21:15

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA