Mrkela je silno želeo da ga dovede u Zvezdu na deficitarnu poziciju, ali je on potpisao za Legiju

Povremeni srpski reprezentativac obavezao se na vernost najverovatnije novom šampionu Poljske

  • 6
Mitar Mrkela

Foto: Marko Jovanović

Filip Mladenović je novi fudbaler Legije iz Varšave! Bivši igrač Crvene zvezde i povremeni reprezentativac Srbije, za koju je upisao 10 nastupa u karijeri, potpisao je trogodišnji ugovor sa gotovo je izvesno, novim šampionom Poljske, pošto su Legiji potrebna dva boda u poslednja 4 kola da i matematički obezbedi 1. mesto.

Mladenović je već godinu dana i želja Crvene zvezde, odnosno sportskog direktora kluba Mitra Mrkele, koji je to priznao tokom jeseni u intervjuu za Telegraf.

Tada je na naše pitanje zašto je doveden Žander, odgovorio da je ideja zapravo bila da se dovede Mladenović, ali da to nije bilo moguće izvesti.

- Levih bekova ima veoma malo. Rodić je povremeni reprezentativac Srbije, postoji još jedan levi bek koji ima kvalitet kojeg bih ja voleo da imam u Crvenoj zvezdi, to je Filip Mladenović. Bekovi su definitivno trenutno najdeficitarnije pozicije u srpskom fudbalu. Da je bilo mogućnosti, uvek je prva ideja da se dovede domaći igrač. Bilo je razgovora sa Mladenovićem, ali on ima ugovor u Poljskoj - rekao je Mrkela tada.

Zvezda je sada imala mnogo lakšu situaciju kada je u pitanju Mladenović, jer više nije bio pod ugovorom sa Lehijom iz Gdanjska, kao pre godinu dana kada ga je Mrkela želeo. Ipak, ili interesovanje više nije postojalo od strane crveno-belih, ili nisu mogli da pariraju ponudi najjačeg kluba Poljske, ili jednostavno Mladenović nije želeo da se vraća u Srbiju.

Mladenović je istakao da je srećan zbog dolaska u Legiju i da mu je potrebna energija sa tribina kakvu prave navijači Legije.

- Pre dolaska u Legiju razgovarao sam sa trenerom Vukovićem, susre sam se i sa sportskim direktorom i šefom skautinga, koji su mi prestavili plan za mene i kako bi trebalo da izgleda moja igra u Legiji. Predstavljao sam timove koji su se borili za najviši plasman, volim da igram pod pritiskom. Bila mi je potrebna takva energija kakva je na tribinama poput Legije - rekao je Filip Mladenović.

 

Mladenović je karijeru počeo u Borcu iz Čačka, zatim je igro za Crvenu zvezdu, a potom krenuo inostranu karijeru. Najpre je igrao za BATE Borisov, potom za Keln, Standard, Lehiju iz Gdanjska, da bi n akraju završio u Legiji iz Varšave.

Video: Novakova čestitka fudbalerima Crvene zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuk

    2. jul 2020 | 09:31

    Hvala Bogu da nije došao. Čovek koji je tužio klub u najtežem trenutku. Hvala, ali ne hvala.

  • Ixs

    2. jul 2020 | 09:10

    Kada vidim koje sve igrao za reprezentaciju nije ni cudno gde se nalazimo

  • Lepenicki Bulevar

    2. jul 2020 | 10:11

    Jel ste se resili:Gobeljica, Milunovica, Ivanica, Jovancica, Degeneka, Pavkova, Vulica, Boacija, tomanea I dr.oni nisu ni ti ce ikad biti ZVEZDA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA