Atalanta "cementira" Ligu šampiona sledeće sezone: Napoli porazom doveo u pitanje i Ligu Evrope

Nezavidan položaj ekipe iz Napulja

  • 1
Italy Soccer Serie A

Pašalić daje vodeći gol za Atalantu, Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Atalante pobedili su Napoli sa 2:0 u utakmici 29. kola italijanske Serije A.

Atalanta je pitanje pobednika rešila u razmaku od osam minuta kada je postigla oba pogotka na stadionu Atleti Azuri u Bergamu.

Najpre je Mario Pašalić bio zaboravljen u šesnaestercu Napolija u 47. minutu, pa je lagano na centaršut Alehandra Gomeza glavom sproveo loptu do mreže za 1:0.

Potom je i Robin Gosens uspeo da se upiše u listu strelaca u 55. minutu. Rafael Toloi, defanzivac domaćih primio je loptu u kaznenom prostoru i nije do kraja jasno da li je iz okreta probao da očajno šutira ili genijalno asistira ali je svakako uradio ovo drugo.

Lopta koju je udario otišla je do Nemca, a Gosens je staloženo tukao po zemlji i postavio je konačan rezultat 2:0, mada je Napoli bio nešto aktivniji u napadu i imao je čak 15 šuteva ka golu Atalante, od čega osam u okvir.

Atalanta se trijumfom učvrstila na četvrtoj poziciji koja je opet vodi u Ligu šampiona sa 60 bodova, dok je Napoli na šestom mestu i "klima mu se" i Liga Evrope.

Tim iz Napulja ima 45 bodova i porazom od Atalante dopustio je da mu Milan ostane na samo dva boda zaostatka kao osmoplasirani.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Video: Fudbaler Barselone pružio podršku Novom Pazaru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA