Garsija "ukopao" Dmitrovića na liniji: Poraz Eibara od Osasune, vredni bodovi za Sosijedad

Fudbaleri Eibara poraženi su od Osasune sa 2:0 kao domaćini, dok je Sosijedad pobedio tim Espanjola sa 2:1 u mečevima 33. kola španske Primere

  • 1
dmitrovc.jpg Foto: Printscreen Twitter

Ruben Garsija bio je "rak rana" za našeg golmana Marka Dmitrovića u četvrtak uveče jer je upravo on postigao oba pogotka za klub iz Pamplone.

Osasuna je povela već u šestom minutu kada je Garsija namestio loptu na slobodan udarac sa oko 20 metara i ostavio ukopanog Dmitrovića na gol liniji.

Kratak zalet, bomba preko živog zida i sam ćošak gola za 1:0 u korist Osasune koja je prednost duplirala u drugom poluvremenu.

Igrao se 73. minut kada je Mark Kardona povukao kontranapad, sačekao pravi trenutak da se Garsija ubaci između dvojice defanzivaca Eibara i onda ga pravovremenim dodavanjem isturio praktično samog ispred Dmitrovića koji je opet bio nemoćan za konačnih 2:0.

Sosijedad je za 90 minuta prešao put od poništenog gola za vođstvo, do preokreta vrednog tri boda.

Već u petom minutu Vilijanu Hozeu je pogodak poništen zbog ofsajda pregledanjem VAR snimka, da bi samo pet minuta kasnije semafor pokazivao 1:0 za Espanjol.

Tim iz Barselone je do gola došao zahvaljujući Davidu Lopezu u desetom minutu kada je glavom pogodio posle centaršuta Embarbe.

Ojarsabal je u 56. minutu bio pokretač preokreta jer je svojim trkom prošao nekoliko odbrambenih igrača i onda sa levog krila spustio pas u peterac za Vilijana Hozea koji je samo skrenuo loptu u mrežu za 1:1.

Mikel Ojarsabal i njegova sebičnost pokazali su se ključnim i kod drugog gola Sosijedada.

Ojarsabal je primio loptu u kaznenom prostoru i mogao je da se namesti i proba da šutira, ali je uvideo da je pametnije da je jednostavno grudima odloži za Aleksandera Isaka koji je natrčao i smesio u mrežu za 2:1 i pobedu.

Sosijedad posle 33 kola ima 50 bodova i zauzeo je sedmo mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope, dok je Espanjol na dnu Primere sa 24 boda.

Eibar sa 35 bodova zauzima bezbedno 16. mesto, dok je Osasuna sa 44 boda na 11. poziciji španskog prvenstva.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Boginja Napolija ispred legendarnog grafita boga Napulja: Ovde niko ne primećuje Maradonu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA