≫ 

Benzemu i dalje progoni saradnja sa kriminalcima, sad će morati na suđenje

Napadač Reala je pre pet godina posredovao u pokušaju iznude reprezentativnog saigrača Matjua Valbuene

  • 0
Spain Soccer La Liga Foto: Tanjug/AP

Tužilaštvo u Versaju zatražilo je da se napadaču Reala Karimu Benzemi sudi za njegovu ulogu u pokušaju iznude 2015. godine.

Francuski fudbaler je tada bio posrednik između saigrača Matjua Valbuene i kriminalaca koji su od ovog tražili novac kako ne bi objavili kompromitujući seks video Valbuene.

Benzemin advokat Silvan Kormijer potvrdio je vest o zahtevu tužilaštva.

- Ovo nije iznenađenje, glavni tužilac je bio veoma predan ovom slučaju tako da smo i očekivali da će tražiti da se Benzemi sudi, mada optužbe nisu zasnovane na realnosti - kaže Benzemin zastupnik.

Benzema je tada, što je potvrdio i sam Valbuena, nagovarao saigrača da se čuje i vidi sa određenim ljudima, što ovaj nije učinio, ali mu je bilo jasno da ga je napadač Reala uputio na ljude kojima treba da plati da ne bi objavili video eksplicitne sadržine.

Pod istragom se našao još jedan bivši francuski reprezentatvac Đibril Sise, kao i Karim Zenati, Benzemin prijatelj iz detinjstva, i još trojica muškaraca.

Navodno ni Sise nije uspeo da ubedi Valbuenu da uplati novac kriminalcima, pa je Benzema "preuzeo" na sebe ubeđivanje saigrača, a Zenati je trebalo da bude glavna spona između njih.

U decembru, Vrhovni sud Francuske je odbio žabu Benzeme u kojoj je on tražio da se odbace dokazi protiv njega jer su prikupljeni na nelegalan način.

Benzemu je zbog tog slučaja tadašnji selektor Didije Dešam izbacio iz nacionalnog tima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA