≫ 

Silne muke Javora pred start priprema: Nestašica vode i korona iselili Ivanjičane iz grada

Kosjerić je postala alternativna baza ekipe Igora Bondžulića

  • 0
fudbaleri javora Foto: MN Press

Fudbaleri Javora počeli su pripreme u nikad težim uslovima po klub, igrače i ivanjičku zajednicu koja je pogođena obilnim oplavama, desetodnevnom nestašicom vode, na kraju i porastom zaraženih od korona virusa.

U takvim okolnostima trener Igor Bondžulić je okupio fudbalere koji će zbog već opisanih morati da se dislociraju i početak priprema odrade u Kosjeriću gde je situacija povoljnija.

O komplikovanom startu priprema i generalno situaciji u Ivanjici govorio je predsednik kluba Dragomir Lazović.

- Počinjemo pripreme u veoma specifičnoj situaciji, iz dva razloga. Prvi razlog, znaju i građani, jeste ono što je zadesilo Ivanjicu. Te poplave i kiša napravili su jako složen problem u gradu. Bilo je i velike štete, nema vode… - rekao je Lazović za klupski sajt.

dragomir lazovic Foto: MN Press

Usled nedostatka vodosnabdevanja, klub i igrači su dogovorili selidbu u 70 km udaljeni Kosjerić.

- Prvo što moram da kažem je da smo imali sastanak sa igračima i stručnim štabom i dogovor je da odemo na mini-pripreme u Kosjerić, gde ćemo provesti 3 ili 4 dana, dok se ne stabilizuje situacija oko vode.

Uprkos svim problemima, aktivnost kluba i transfer politika je na zavidnom nivou. Stigla su već četiri nova igrača (Otašević, Tričković, Jevtić i Tanko), od kojih se očekuje da daju veliki doprinos da Javor naredne sezone izbori opstanak u ligi iz koje će ispasti čak šest klubova.

- Što se tiče ambicija u novoj sezoni, ja sam i na Skupštini kluba rekao da je Javor specifičan klub - odnos i ljubav prema gradu, tradiciji. Ambicije su što bolje mesto na tabeli, što više bodova i dobro odigranih utakmica i dosta publike na stadionu, jer znamo da će ova sezona imati jako složen tok, zbog korona virusa, koji je druga problematika, ne samo kluba i države, već i svetskog poretka. Liga je proširena na 20 klubova, napravljen je džentlmenski odnos Saveza prema ligi i Zajednice klubova Super i Prve lige prema klubovima. Znamo i da će ispasti šest klubova, pa moramo napraviti jako dobar tim i dobro radit - dodao je Lazović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA