≫ 

Srpski fudbaler prošao golgotu u Rumuniji: Pukao mu mišić, operisao kičmu, oteran kao pas

Težak period je iza bivšeg igrača Javora Marka Momčilovića

  • 2
marko momčilović Foto: youtube/Steaua Adevărată

Srpski fudbaler Marko Momčilović (33) završio je svoj angažman u rumunskoj Steui, nekada Steaui, dugo godina već klubu koji se takmiči pod nazivom "FCSB", dan pre nego što mu јe istekao ugovor. Predao јe službeni automobil "Kia Ceed", i vratio se kući da u sebi, verovatno, sabira gorke uspomene koje će dobro pamtiti iz poslednje dve sezone sa bukureštanskim klubom.

- Ne volim da se oglašavam u medijima, da se žalim, ali šta su mi uradili јe neverovatno. Nisam mislio da јe tako nešto moguće u klubu poput FCSB - počinje svoju priču za rumunske medije Momčilović, nekadašnji igrač Dubočice i Javora, koji je u FCSB stigao iz Pandurija 2016. godine.

U prve dve i po sezone u klubu, u periodu 2016-2018, srpski defanzivac јe odigrao 68 mečeva u ligi, postao je nezamenjiv defanzivni šraf, a onda se sve počelo menjati nagore po srpskog igrača 9. avgusta 2018. u pretkolu Lige Evrope, na utakmici sa splitskim Haјdukom (0-0). Momčilović je pretrpeo pretrpeo naprsnuće mišića u kvadricepsu leve noge, zbog toga je pauzirao tri meseca, a onda je 2019. godine, u aprilu, operisao diskus herniju i napravio pauzu još četiri meseca.

- Od dve godine sa treninga sam bio odsutan sedam meseci i to je sve, inače sam stalno bio u timu. Po povratkui, trenirao sam kao i ostali, bio sam dobar, ali niko me niјe primećivao. I uvek sam uzimao svoј novac, priznaјem, ali ne znam zašto uopšte nisam igrao, čak i kada јe bilo problema u odbrambenoј liniјi. Odјednom, od naјboljeg i naјviše hvaljenog, postao sam samo ukras na treningu.

Gigi Becali, Điđi Bekali Kontroverzni gazda bukureštanskog kluba Điđi Bekali Foto: Profimedia/Sipa Press

Problemi su se samo kalemili, ne samo da više nije bio na radaru trenera, bio je potpuno ignorisan, kao "strano telo" u ekipi.

- U klubu se ričali da sam povređen i kada sam trenirao i bio dobar. Điđi Bekali (predsednik) je tada rekao da sam gotov. Ja nisam rekao ništa, trenirao sam još jače i nadao se da ću dobiti šansu. I šta su oni uradili? Ubacili su me direktno u prvu postavu protiv Kluža. Odigrao sam jedno poluvreme, bilo je 0:0 na pauzi, i zamenjen sam. Ne znam zašto, pogledao sam statistiku i bio sam među najboljima. Niko mi nije dao objašnjenje. Verovatno su mislili da ću ih ismejavati jer su pokušavali da me oteraju. Ništa ne bih rekao, ali želim da svet zna istinu.

Posle pomenutog meča Momčilović je opet, bez objašnjenja, završio van tima. Bila mu je to poslednja utakmica za klub, jer se brzo posle izbijanja pandemije vratio u Srbiju.

- Zvao sam klub i pitao ih kada da se vratim. Rekli su mi da nije potrebno. Stavili su me na listu igrača na koje ne računaju. Poslali su mi i-mejl i samo mi rekli da nemam pravo na platu za mart, april, maj i jun i da će mi dati papir na kojem piše da mogu da odem, iako sam imao važeći ugovor do 30. juna- kaže Momčilović.

- Onda su mi 3. juna rekli da ako ne želim da se odreknem novca moram da dođem u Rumuniju, budem testiran i odem kod doktora. Došao sam kolima, vozio deset sati, došao na vreme. Ali, niko nije bio tu. Bio sam u apartmanu koji sam iznajmio jer me nisu pozvali iz kluba. Nisam se ni testirao, niti imao ikakav pregled. Ostao sam u stanu koji sam iznajmio iz svog džepa. Nisu me zvali da uradim testove i dođem u trening centar. Proveo sam 14 dana u izolaciji. Ljudi iz zdravstvene organizacije su mi donosili hranu, jer nisam smeo da izađem. Policija je dolazila da me proverava dva puta dnevno. Nadali su da ću mentalno da potonem i da se odreknem zarađenih plata.

Posle dve nedelje "samice" u sobi, Momčilović je shvatio da je rumunski klub odigrao vrlo nepošteno i pokvareno.

- Izgubio sam dve nedelje, izgubio sam formu koju sam stekao treningom u Srbiji. Zašto? Zašto su me zvali da dođem ako im nisam potreban? Nadali su se da ću mentalno da posustanem i da oprostim plate. Sada ću ih tužiti kod FIFA kako bih dobio svoj novac. Zato što je diskriminacija da pošaljete samo šestoricu igrača iz cele grupe na "biro". Ostali su barem mogli da dođu u trening centar, da treniraju, sede tamo, jedu. Ja sam morao da snosim sve troškove smeštaja i hrane. Ismejali su mi se! Opet!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ha

    3. jul 2020 | 14:49

    Pa tuzi ako je tako 🤷‍♂️ ako je po ugovoru zna se do kad si placen. 🙋‍♂️

  • Ноле

    3. jul 2020 | 14:44

    Од две године са тренинга си био одсутан само седам месеци !? Па то је трећина времена земљаче ! Узимао си редовно паре признајеш😊

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA